Cristiano Ronaldo og Zinedine Zidane

Den franske fotballegenden Zinedine Zidane er den mest ettertraktede ubrukte managerresursen i verden. Siden Zidane sluttet i Real Madrid for andre gang i mai i fjor har han rukket å bli 50 år og feriert grundig. I følge Le Parisien har Paris Saint-Germain klart å overtale Zidane om å ikke vente på landslagssjefsjobben for Frankrike som trolig blir ledig etter Qatar VM, men heller gå for dem i sommer.

Zidane har flere ganger hintet om at to eneste jobbene som kan trekke han tilbake fra feriemodus er besatt og de er begge i Frankrike. – Det skal være landslagssjef Didier Deschamps som har svake hint om at 10 år som sjef holder og at etter VM i Qatar vil vurdere klubblag igjen som har satt fart på Zinedine Zidane sin tankevirksomhet.

Les: Paulo Dybala har sendt sine rådgivere til Manchester

Argentinske Mauricio Pochettinos dager som manager i Paris Saint-Germain tikker mot slutten i følge det meste av fotballmedier, Le Parisien melder at den søkkrike klubben forfølger flere spor, men at Zinedine Zidane er på første, andre og tredjeplass på deres liste.

Det virker litt «urettferdig» hvis det går an å si det! – I går vant Paris Saint-Germain «Le Classique» 2-1 over tabelltoer Marseille og leder nå Ligue 1 med hele 15.poeng. Superstjernene Neymar og Kylian Mbappé scoret målene for hjemmelaget og Duje Caleta-Car dyttet ballen i mål etter en corner for Marseille.

Men dessverre for Pochettino er det ikke Ligue 1 som teller for PSG, men Champions League.

Det er måten Paris Saint-Germain spiller på som får kritikk, en kritikk som hadde vært totalt fraværende om de fortsatt hadde vært inne i Champions League. Forrige måned ble et overtak skuslet bort i returkampen mot Real Madrid i åttedelsfinalen.

Det var en tung smell for en klubb som foran sesongen forsterket stallen med Lionel Messi, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum, Nuno Mendes, Achraf Hakimi og Gianluigi Donnarumma.

Zinédine Zidane er storfavoritt til å ta over etter Pochettino. Det franske fotballikonet ledet Real Madrid til tre strake mesterligatitler som trener mellom 2016 og 2018.