Vinneren. (foto: barca, twitter)

Optimismen har spredd seg i Barcelona de siste ukene. Xavi har returnert på sin hvite hest, og Barca-spillerne har begynt å smile igjen. Alle vet at Xavi vet veien. Det var derfor spennende å se om første kamp etter Koeman-exiten skulle fortelle noe om veien videre.

Det tar tid å snu en negativ utvikling som bygger på dårlig fundament, kaos i kulissene og skader en masse. Xavi er tydeligvis dypt uenig i dette når du leder en klubb som Barcelona.

Byderbyet endte med en befriende 1-0 seier over Espanyol, noe som gir Barcelona 20 poeng på 13 kamper. Ikke akkurat noe å juble over, spesielt ikke når Real Madrid troner øverst med ti poengs forsprang med seier mot Granada på søndag.

Les: Det telles ned for Bale, Hazard, Isco og Marcelo

Ti poengs forsprang på Barcelona, så hvor sikter Xavi i La Liga?

-Hvorfor skal vi ikke gå etter titlen? Vi har erfaringen fra tidligere sesonger med å komme tilbake etter å ha vært mange poeng bak. Vi har holdningen, innsatsen, viljen til å ofre og verdier, som gjør at jeg føler meg optimistisk, sier Xavi ifølge Sport.

Hvorfor skal vi ikke gå etter titlen?

På tirsdag kommer Benfica til Camp Nou for Champions League-slag. Forrige møte lekte portugiserne seg til en 3-0 seier. Hadde Xavi fått spørsmålet om ambisjonene i Mesternes Mester, er svaret garantert: Hvorfor skal vi ikke gå etter titlen?

Les: Dett var dett (for Solskjær)