(c) Bilde: Al Sadd: Xavi Hernández

Før Barcelona ansatte franske Quique Setién som ny manager var sjefene på besøk hos Xavi i Qatar hvor han leder klubben Al Sadd, for å overtale han om å bli deres nye «sexy» manager.

Xavi Hernández som hadde stor respekt for den forrige Barcelona manageren Ernesto Valverde ga beskjed om at han ikke var aktuell nå, (januar), men at det var aktuelt til sommeren tidligst.

Barcelona var ute etter noe spektakulært og derfor var fans overrasket over at de ansatte en grå mus som den «franske fotballprofessoren» Quique Setién.

Xavi Hernández med sine 133 landskamper, VM og alt som finnes av trofeer å vinne i i løpet av en «livslang» karrière i Barcelona det som trengs i bøtter og spann for å være spektakulær. – Hans motstand mot å overta i januar hadde tre årsaker. – Lojalitet til klubben han leder Al Sadd, manglende erfaring som manager og at en overgang til Barcelona skal gjøres i ordnede former.

I et intervju som ikke kan bety annet enn at noe er på gang forteller Xavi han drømmer om å ta som manager for Barcelona og kjøpe Neymar.


«Jer klar på at jeg ønsker en retur til Barcelona, det begeistrer meg. Men jeg gjorde det klart for dem at jeg ville starte et prosjekt fra bunnen av, der jeg kunne ta egne valg» sier Xavi til den spanske avisen La Vanguardia

Den tidligere midtbaneeleganten skryter samtidig av sine gamle medspillere i Barcelona, før han trekker fram Frenkie de Jong og Arthur som viktige i klubbens framtid.

«Jordi Alba er for meg verdens beste venstreback, Pique er den beste midtstopperen i verden, (Sergio) Busquets den beste defensive midtbanespilleren i verden og (Lionel) Messi den beste spilleren i verden», sier han.

«Jeg ville signert en kantspiller som Neymar. Det hadde vært en spektakulær signering. Barcelona mangler kantspillere som Bayern München har, sier Xavi og nevner Serge Gnabry og Borussia Dortmunds Jadon Sancho som spillertyper Barcelona mangler.