David Moyes og Christophe Galtier

Det var nære på at David Moyes fikk sparken fra West Ham denne sesongen, spesielt etter Paris Saint-Germain manager Christophe Galtier tok kontakt var det seriøs knappetelling hos «The Hammers».

Det hjalp den skotske manageren klarte å legge litt distanse ned til nedrykkstreken og ikke minst at West Ham har vunnet Europa Conference League-finalen mot Fiorentina.

London klubben gikk så langt at de hadde samtaler med folkene til Christophe Galtier som var svært keen på jobben etter det ble klart han kom til å få sparken fra Paris Saint-Germain. – De hadde også diskusjoner med Marco Silva og Paulo Fonseca om det mulige ledige managerjobben.

For et par dager siden ble det offisielt: Christophe Galtier får gigantfallskjerm av Paris Saint-Germain

90min skriver at West Ham United bestemte seg for å holde på David Moyes som manager til tross for å ha samtaler med tidligere Paris Saint-Germain manageren Christophe Galtier.

Moyes løftet det første store trofeet i sin managerkarriere forrige onsdag etter å ha ledet West Ham til en spent og nervøs 2-1-seier over Fiorentina i Europa Conference League-finalen. Seieren avsluttet West Hams 43 år lange ventetid på et trofé, sist levert da de slo Arsenal 1-0 i FA-cupfinalen i 1980 til tross for at de var i andredivisjon.

West Ham har hatt utrolig suksess de siste tre sesongene under Moyes, og endte på 6. og 7. plass i Premier League i påfølgende sesonger i tillegg til å nå semifinalen i Europa League 2021/22, men forrige sesong var mer utfordrende for West Ham til tross for betydelige investeringer i spillertroppen.

Les: Jude Bellingham har fått Zinedine Zidane sin gamle drakt

West Ham endte på 14. plass etter å ha tapt 20 av sine 38 Premier League-kamper. Moyes’ taktiske avgjørelser ble nøye gransket da laget slet med å score mål. Det førte til økte spekulasjoner om fremtiden hans i klubben og allerede mars hadde bestemte de seg for å gi David Moyes sparken etter endt sesong. – Nå har Moyes fått et år til!.

Det ble holdt samtaler med representantene for Marco Silva og Paulo Fonseca om etterfølgeren Moyes på London Stadium, mens kilder har bekreftet til 90min at West Ham også møtte Galtier, som nylig ble sparket av Ligue 1 tungvektere PSG for ikke å levere fremgang i Champions Liga.

Les: Deco har allerede kontaktet to Sergio Busquets erstattere


Napoli antas nå å være frontløperne for å utnevne Galtier etter Luciano Spallettis avgang etter Serie A-tittelsuksessen, men han har også alternativer i Saudi-Arabia.

Med Moyes’ posisjon som West Ham-manager sikker for nå, har oppmerksomheten rettet seg mot å styrke troppen for neste sesong. The Hammers er ute etter å styrke mulighetene sine på sentral midtbane spesielt, vel vitende om at de sannsynligvis vil miste Declan Rice denne sommeren etter seks strålende sesonger i klarblått og blått.

Arsenal, Chelsea, Manchester City og Manchester United kjemper alle om å signere Rice.