Wengers siste sjanse?

Arsene Wenger

Før oppturen i det det første møtet med AC Milan i europaligaen var ikke formen til Arsenal noe å skryte av. Med bare to seire på de siste ni kampene og i løpet av disse ni kampene hadde også fem av de endt med tap.

Stemningen rundt klubben og manager Arsène Wenger har ikke vært på topp i år heller. The Gunners ligger på en sjetteplass i ligaen og toppfire virker utenfor rekkevidde. Nå står laget med to seire på rad etter 2-0 i Milano og 3-0 mot Watford i helgen. Dette er en etterlengtet opptur for en presset Wenger.

Om Wenger skal redde årets sesong kan det ordnes med seier i europaligaen og direkte kvalifisering til neste års Champions League. Går ikke det ikke vil nok enda flere ønske at franskmannens dager er på Emirates er over.

At Arsenal vinner årets Europa League er ikke usannsynlig med dagens gode utgangspunkt. Hos Unibet er Atletico Madrid favoritter til å vinne turneringen med 2,60 i odds, mens Wengers menn er rett bak med 5.0 i odds. Etterfulgt av Lyon til 11 og RB Leipzig til 12 i odds. Skaff deg en bonuskode hos Unibet om du vil satse på årets vinner.

Alt er ikke negativt rundt dagens Arsenal-utgave, selv om Alexis har dratt til Old Trafford. Den nyinnkjøpte superduoen Aubameyang og Mkhitaryan har begynt å finne seg til rette. De tidligere lagkameratene fra Dortmund kommer til garantere for mange mål og assists fremover. Og overtaler klubben Özil og Wilshere til å bli er det ingen grunn til å ikke regne med London-laget i toppen fremover.

At Arsenal møter AC Milan i Europa League er en storkamp som klinger godt, da begge har en fortid som deltagere i Champions League i en lang årrekke.

Sist de to lagene møttes ble Arsenal fullstendig rundspilt på San Siro, og kom slukøret hjem med 0-4 i sekken. Et mirakel var bare et lite mål unna i returoppgjøret – På Emirates ble det nemlig 3-0. Men nå er utgangspunktet til Wenger noe helt annet. Å forsvare en 2-0 ledelse hjemme i London bør i høyeste grad være overkommelig, selv om kultfigur og manger Gennaro Gattuso hos Milan, vil si noe annet i spillergarderoben før dagens kamp.

Om vi ser bort fra hjemmetapet mot Arsenal står Milan på sine 14 siste kamper uten et eneste tap, og har ikke sluppet inn mål på de 7 siste.

Arsenals forventede lagoppstilling:
Ospina; Chambers, Monreal, Koscielny, Kolasinac; Xhaka, Wilshere; Ozil, Ramsey, Mkhitaryan; Welbeck

AC Milans forventede lagoppstilling:
Donnarumma; Rodriguez, Romagnoli, Bonucci, Calabria; Kessie, Biglia; Bonaventura, Suso, Calhanoglu; Cutrone

Kampen ser du i kveld kl. 21.05 på Max eller Eurosport Player.