Wayne Rooney

Det er for å si det et sjansespill for Plymouth Argyle å ansette Manchester United legende Wayne Rooney som. – Han var en fantastisk målscorer, men for å beskrive hans prestasjoner som manager ville vi bruke et annet ord.

38 åringens siste jobb varte ikke så lenge, det tok Birmingham City bare 15.kamper før Wayne Rooney fikk sparken i begynnelsen av januar. Championship-klubben var i trøbbel allerede da Ronney overtok, etterpå var ikke situasjonen noe bedre. – Birmingham City rykket ned til League One hvor de blant annet vil møte Wrexham som iføle egne mål er på vei opp til Premier League.

Les: Den neste sjefen til Sander Berge kan godt hete Kjetil Knutsen

Wayne Rooney tar over etter Ian Foster i Plymouth Argyle som landet årets sesong et poeng og en plass over Birmingham City. «Å overta denne rollen i Plymouth Argyle føles som det perfekte steget i min karriere», sier han på klubbens hjemmeside.

«Å ta over denne rollen i Plymouth Argyle føles som det perfekte steget i karrieren min. Dette er en mulighet til å være en del av et spennende prosjekt. Jeg ser frem til å hjelpe til med å bygge en gruppe spillere for å spille fremoverlent fotball – og til å underholde «den grønne hæren»

– Jeg gleder meg til Championship-sesongen starter i august.

I tillegg til Birmingham har Rooney også trent Derby County og MLS-laget D.C. United etter at han avsluttet sin spillerkarriere i januar 2021.

Les: Barcelona bekrefter endelig brudd