Wayne Rooney snudde fiasko til suksess

Minner seg selv hvordan man spilte i England - før VAR. (foto: dc united)
Top Article ad

De aller fleste eksperter mente at Wayne Rooney, som faktisk bare er 32 år gammel hadde sett sine beste dager. Lite spilletid på sin barndoms klubb Everton og en MLS klubb i nød ble bakteppet for det som ble sommerens mest vellykkede overgang. 

Vårsesongen var en tragedie for D.C United, de gikk inn i sommerpausen helt sist i MLS Eastern Conference. Man kan godt si de hjelper hverandre, Wayne Rooney har på ingen måte glemt hvor målet skal stå og klubben har begynt å klatre på tabellen.

Les: United-legende: Van Gaal gjorde faktisk en strålende jobb

The Guardian D-C United stemplet som «MLS’ dårligste klubb» men det var før tidenes mestscorende Manchester United spiller ankom.

Les på Popidol: Hva i all verden er BTS?

D.C. United i ferd med å sikre en plass blant de seks beste i Eastern Conference, og dermed sikre playoff-plass. – De ligger på en 7.plass med to poeng opp til Montreal Impact. Alle som ligger over dem på tabellen har spilt to kamper mer, så det er meget gode muligheter for at de faktisk klarer playoff.

Wayne Rooney har har scoret på bestilling, og står med ni mål på 16 kamper. – Det er spesielt imponerende med tanke på hvor dårlige de var før han kom.

Les på F7: Google+ legges ned

Det ble starten på en fantastisk høst for både Rooney og D.C. United. Bare New York Red Bulls har tatt flere poeng i MLS siden Rooneys ankomst. NYRB har sanket 33 poeng, D.C. United 30.

I forrige runde scoret han begge målene da D.C. United snudde 0–1 til 2–1 mot Chicago Fire og hans gamle lagkamerat i Manchester United, Bastian Schweinsteiger: Rooney har høstet mye ros for sin innsats i den svarte D.C. United-trøya, også fra nettopp Schweinsteiger:

– Han har hatt en enorm påvirkning på D.C. Han er en fantastisk spiller, som forstår spillet og som er en konstant trussel for motstanderen, sa han om sin gamle lagkamerat ifølge MLS Soccer.