Fra Aspmyra til Old Trafford. (foto: watford, twitter)

Vi tipper Philip Zinckernagel daglig sender en varm takk til Bodø/glimt. Den ekstreme sesongen Norges beste klubb hadde hjalp til å sette fart på vingens karriere. Så til de grader.

Noen dager etter at Zinckernagel hadde gjort seg ferdig med høflighetsfrasene på treningsfeltet til Watford var det rett ut i FA Cup-kamp mot Premier Leagues beste klubb – på Old Trafford. Fra Aspmyra til Drømmenes teater… (Med Jens Petter Hauge på San Siro, skjønner vi at det er i nord magien skjer.)

Les: Vil ut i verden, men markedet er dødt

26-åringen fortsatte som han hadde gjort i Eliteserien og ble kåret til Watfords beste spiller i 0-1-kampen – mot United.

-Det var stort å få debut på Old Trafford… Det var surrealistisk og gøy å få gå ut på Old Trafford, det er f… meg stort og f… en klassestadion… Men da kampen startet, var det som en hvilket som helst kamp, begynner Zinckernagel til Bold.

Som ikke lot tomme tribuner ødelegge opplevelsen.

-Det var en vanskelig kamp hvor vi løp etter ballen, men personlig fikk jeg en fin start, syntes jeg. Jeg løste oppgavene rimelig bra (sier lagets beste spiller beskjedent). Jeg ville helst ha ballen mer og involveres mer, men hva kan man forvente når man spiller sin første kamp og møter United, fortsetter den tidligere Bodø/Glimt-spilleren.

Les på Engelske klubber: Solskjær: «Ville være et sjokk å slå Liverpool»

Det ble solide 76 minutter spilletid på dansken. Etter kampen slang Watford-manageren rundt seg med superlativer. Vi tipper Xisco Munoz umiddelbart så at de hadde hentet en spiller som kan sørge for at situasjonen med fattige 25 scoringer for klubben på 22 Championship-runder skal endre seg.

Nå følger Championship-kampene på løpende bånd. Watford-manageren akter å bentytte Zinckernagel på begge kantene, noe som vil gi dansken en stor og viktig rolle i klubben.

-Fordelen min er at manageren føler at han kan bruke meg på begge kantene og som angriper, så jeg har flere plasser å spille på. Han føler at jeg er en litt annen type enn noen av de andre spillerne, så jeg kan tilføre noe annet, avslutter dansken.

Vi skal følge Eliteseriens beste spiller. Garantert.

Les: Vil ut i verden, men markedet er dødt