Devante Smith-Pelly

Stanley Cup-finalen er i god gang og etter tre kamper leder Washington Capitals 2 – 1 i kamper mot Las Vegas Golden Knights.

Capital som er favoritter tapte overraskende den første kampen i Las Vegas, mulig de var for sikre på å vinne, men nå har de ihvertfall samlet seg og kommer grusomt tilbake. De to siste kampene har de til tross for sterk motstand vist at de har tenkt å hente hjem Stanley Cup-trofeet.

Les: Sensasjon i NHL

Vi snakket med Johannes Flø som overvar kampen fra arenaen som kan fortelle han betalte for en øl da avgjørelsen kom: » Det var en tett og jevn kamp som ikke ble avgjort i slutten av siste omgang, da det var seks minutter igjen snappet Jay Bagle pucken og fikk den kjapt videre til Devante Smith-Pelly som har sluttet å fomle og knallet pucken i mål».

Det var på mange måter tabbenes kveld, utligningen til Tomas Nosek i siste periode for Las Vegas kom etter en gigantisk keeperkatte av Braden Holtby.

Men det var Capitals som var best, og som til slutt vant fortjent. I midtperioden ordnet Alexander Ovetsjkin 1–0 etter ett minutt og ti sekunder, og etter 12.50 var det Jevgenij Kuznetsov sin tur til å overliste Fleury.

Med 2–1 sammenlagt har Capitals virkelig gode muligheter til å ta et jerngrep om trofeet med seier i Capital One Arena i Washington natt til tirsdag, norsk tid.

– Byen er entusiastisk, og fansen er entusiastisk, men det er bare to seirer. Vi må bare kjøre på videre, og ikke tenke for mye på det, sa Capitals-stjernen Ovetsjkin etter kampen.

Vegas Golden Knights-helten spilte i Rosenborg: – «The American Dream» fra bunnen av
– Vi er ikke ute av dette. Det er fortsatt mange minutter som skal spilles, og mange perioder. Vi har masse tid til å komme oss tilbake, sa Vegas-keeper Fleury som hadde 23 redninger i nattens kamp.