VM-legende Rob Rensenbrink er død 72 år gammel

Rob Rensenbrink

Nederlenderen Rob Rensenbrink, som deltok i verdensmesterskapet for Nederland både 1974 og 1978, er død – Han deltok i to VM-finaler og vant bronsje i EM, har gått bort i en alder av 72 år.

Han led av en muskelsykdom og døde fredag ​​kveld i sitt eget hjem i den nederlandske byen Oostzaan.

På grunn av hvordan Rensenbrink bevegde seg fikk han kallenavnet «The Snake Man»

Les: Manchester United byr på Fenerbahce spiss

Rensenbrink tok det tungt å tape VM finaler på rad i Nederland. Først i 1974 til Vest-Tyskland i selskap med blant andre Johan Cruyff, men den venstrefodde kantspilleren vil bli bedre husket for sin rolle på verdensmesterskapet i Argentina fire år senere.

Den daværende-Anderlecht-spilleren scoret fem ganger i turneringen og var nummer tre på toppscorer-listen, men han kom seg nok aldri igjen fra stolpeskuddet like før tid i finalen mot Argentina på 1-1. Holland tapte senere kampen 1-3 etter utvidet spilletid. «Noen ganger tror jeg det hadde vært bedre å treffe. Da ville ikke folk spurt om det, har Rob Rensenbrink fortalt senere i et intervju.

Totalt ble det 49 kamper og 14 mål for Holland, som han bidro til å vinne bronse på europamesterskapet i 1976. Samme år var Rob Rensenbrink nummer to i rangeringen til verdens beste spiller, overgått bare av Franz Beckenbauer. Til gjengjeld kunne han glede seg over tittelen årets spiller i belgisk fotball.

Hans tidligere lagkamerat Jan Mulder kunngjorde Rensenbrinks død på vegne av familien, og han var også mannen bak sammenligningen av Johan Cruyff og Rob Rensenbrink. «Robbie Rensenbrink var så god som Cruyff. Det var bare i sitt eget hodet han ikke var det».

I tillegg til karrieren til det nederlandske landslaget hadde Rensenbrink sin fantastiske tid i Anderlecht fra 1971-1980, hvor han vant to mesterskap, fire cuptitler, to utgaver av UEFAs nåværende cupvinnerturnering og European Super Cup.