VM-drama: VM-vinner diskvalifisert

98
Hollender Nils Eekhoff skjøt først over streken i Harrogate, men det var Samuele Battistella, som ble utnevnt til U23 verdensmester. Foto: Tariq Mikkel Khan.

Nederlenderen Nils Eekhoff krysset først streken i U23-syklistenes verdenscuprenn, men er blitt diskvalifisert for å ha hektet på en bil.

En sjokkbølge rullet gjennom verdensmesterskapet i Yorkshire på fredag da seieren av U23-syklistenes utrolig spennende løp ble diskvalifisert og etterpå dypt ulykkelig rullet fra målområdet på sykkelen sin.

Les: Tidligere Manchester City-stjerne om fotballhelvetet

Nils Eekhoff skjøt først over streken i et sprintoppgjør, men da han muntert ble omfavnet av det nederlandske personalet i målområdet, kom en protest over den 21 år gamle rytteren inn i løpsjuryen med påstand om at Eekhoff hadde holdt seg til en servicebil og fått tempo etter et brak og dermed hadde kommet for lett tilbake til sin posisjon i feltet.

Nils Eekhoff brøt sammen gråt da han forsto at han var blitt inhabil, skriver journalist Peter Cossins på Twitter:

Diskvalifiseringen innebar at 20 år gamle italienske Samuele Battistella ble utnevnt til verdensmester. Sveitsiske Stefan Bissegger endte på andreplass, mens den lokale helten, britiske Tom Pidcock, nådde pallen på tredjeplass.

Les på Popidol: Dropper Spider-Man etter Endgame suksess og reiser til en galakse lang, langt unna