Visumutfordringer løst, landslagsspiss på plass

Matthew Rusike

Matthew Rusike som beskrives som ving eller spiss har spilt i en rekke klubber som Cape Town City, Club Africain, Kaizer Chiefs og Jomo Cosmos, for et par år siden var han i Sverige og spilte for Helsingborg og Halmstad.

Han har trent med Stabæk i noen uker. Nå har 28-åringen – med fire landskamper for Zimbabwe – skrevet under for Bærum-klubben.

Les: For første gang måtte Florentino Pérez be på sine knær

Han har vært med Stabæk i en periode, og spilte også treningskamp mot Strømmen. Visumutfordringer gjorde at han måtte reise hjem tidligere denne måneden. Stabæks sportssjef Inge Andre Olsen signaliserte den gang tydelig overfor Eurosport at Rusike var en svært interessant mann for Nadderud-klubben.

Flere av klubbens spillere satt mandag og ringte rundt til supportere for å selge sesongkort, da nykommeren ble presentert til applaus på en direktesending i regi av klubben.

Les på Popidol: Sherlock Holmes utsatt igjen

– Jeg er glad for å være her. Det er et godt, ungt lag, som potensielt kan bli farlig for mange lag. Jeg ser frem til å gjøre dette til den beste tiden i karrieren min, sier Rusike.

Han mener også at det vil være en fordel at han tidligere har spilt i Sverige, og slik sett kjenner til det nordiske livet.

Les på Helsesjefen: Vanlig havsalt kan hjelpe mot forkjølelse

– Kulturen og omgivelsene ligner veldig, sier han med et smil, før han også bekrefter at han har svensk kjæreste.

I den samme sendingen forklarer Olsen bakgrunnen for at de endte med å hente spilleren på denne måten:

– Han har trent med oss og gjort det bra, og han er en fin type som vi har tro på at kan bidra og konkurrere om en plass på laget. Så får vi se når sesongen starter, vi har mange bra spillere. Men det er positivt med en god konkurransesituasjon og at Henning (Berg) får litt vanskeligheter med å ta ut laget. Vi er sikre på at Matthew vil gjøre en god jobb for Stabæk.