Erik ten Hag og flammende Manchester United logo

For å si det forsiktig! Nyheten om at Erik ten Hag blir værende som Manchester United-manager etter det som var tidens dårligste Premier League sesong er sjokkerende.

Alle, inkludert de fleste spillerne var overbevist om at den nederlandske manageren ville få sparken, men Sir Jim Ratcliffe og Man Utd-direktørene bestemte seg for å beholde nederlenderen. Han kan til og med få en ny kontrakt.

Les på Engelske klubber: Spillere er «sjokkert» over Erik ten Hag-nyhet

Sportbible har sett på hvem som blir vinnerne og hvem som taper på at Erik ten Hag nå blir værende.

Vinnere: Unge spillere
Hvis det er én positiv fra det siste året eller så, har det vært Ten Hags suksess med å utvikle en rekke lovende ungdommer. To ungdommer skiller seg spesielt ut i Alejandro Garnacho og Kobbie Mainoo, som har dukket opp under den nederlandske sjefen. Ten Hag blir et stort pluss for dem, samt andre ungdommer i klubben som danske Rasmus Højlund.

Ten Hag har regelmessig handlet på det nederlandske markedet siden han tok over i Man Utd for to år siden. Noen av disse har vist seg å være en gedigen fiasko – som Antony – men det har ikke stoppet Ten Hag fra å fortsette å kjøpe spillere med tilknytning til Eredivisie.

Dette vil nå fortsette, mens nåværende Manchester United-spillere som Andre Onana og Lisandro Martinez vil føle posisjonene deres er sterkere under Ten Hag.

Les på Sporten: Newcastle med skambud på «eksepsjonell» Barcelona-stjerne

Vinnere: Resten av Premier League
Dette kan være tøft, men den generelle følelsen fra fans på rivaliserende klubber er lykkelige over at Ten Hag blir.

Til tross for å ha vunnet en FA-cup og en ligacup i løpet av sine to år på Old Trafford, har Ten Hag å utfordre de beste lagene i Premier League eller i Champions League.

Kan Ten Hag plutselig snu denne trenden? Vi tror ikke det!

Taper: Jadon Sancho
Hvis det noen gang var noen tvil før, er det absolutt ingen nå. Jadon Sanchos Manchestre United-karriere er over.

Jadon Sancho kom med mild kritikk av Ten Hag som førte til at han ble fullstendig utfryst av klubben. På hos Borussia Dortmund blomstret han opp og var med å løfte det tyske storlaget til Champions League finalen. United vil nå prøve å selge ham.

Taper: Gareth Southgate
Gareth Southgate hadde vært favoritten til å erstatte Ten Hag i sommer, og følelsen blant mange var at han ville ta steget etter EM 2024. Southgate innrømmet denne uken at hvis England ikke vinner EM 2024, vil han sannsynligvis ikke lenger være manager etter finalen.

Ten Hags bekreftelse har lagt den saken død.

Les på F7: Saudi Arabias kongefamilie fortsetter å bygge et harem av fotballklubber


Taper: Sir Jim Ratcliffe
Sir Jim Ratcliffe ankom som klubbens nye minoritetsaksjonær midt i en flamme av spenning i begynnelsen av året.

Det føltes at han ville revolusjonere Manchester United og bringe tilbake glansdagene.

Og selv om han har gjort noen viktige strukturelle endringer i klubbens øverste ledelse, representerer ikke Erik ten Hag en pause fra de siste årenes fiasko.

United trengte å ansette en ny spennende manager for å bringe håp til fansen igjen.

Dessuten har Ratcliffe kommet ut av alt dette og ser ubesluttsom ut. Han brukte altfor lang tid på å se på Ten Hags fremtid og snakket med andre kandidater – neppe en klingende støtte fra den nederlandske manageren.

En ting er sikkert, det blir mer av det samme neste sesong.