Drittlei skader. (foto: Tottenham)

Ange Postecoglou startet Premier League-karrieren med «Månedens manager»-priser på rekke og rad. Utover vinteren har australieren vært herlig underholdende på pressekonferansene, stinn av selvtillit og lun australsk humor. Den siste måneden har alvoret begynt å ta Spurs-manageren litt. Irritasjon over idiotiske spørsmål fra engelske journalister er ikke lenger møtt med en kul kommentar, presset i kampen om 4. plassen i Premier League går utover nattesøvnen for en trener. Kort sagt, alt som normalt når du leder en av topplagene i verdens tøffeste liga.

Vi digger Postecoglous fotball, energi og kampledelse, men ser også frustrasjonen til Spurs-manageren når han den siste halvdelen av sesongen sjelden har hatt den tiltenkte startelleveren på banen. Som hos Man United og Chelsea har skadesituasjonen vært belastende.

LES: Får kastet ny kontrakt etter seg da han skrev klubbhistorie i Premier League

Nå gjenstår to kamper av Postecoglous debutsesong. To kamper, der Aston Villas forsprang på 4. plass er fire poeng. To kamper, der Newcastle halser seks poeng bak Tottenham.

Og på tirsdag venter Manchester City på Spurs.

På mandagens pressekonferanse måtte Postecoglou igjen bruke altfor lang tid på å fortelle om skadesituasjonen i troppen.

ENGELSKE KLUBBER: Kaptein Martin Ødegaard leder Arsenal-spillerne til vill klubbrekord

Richarlison var ute mot Burnley og er tvilsom for de kommende kampene.

Yves Bissouma er definitivt ute resten av sesongen med kneskade.

Disse spillerne blir i tillegg ikke med mot den regjerende Premier League-mester på tirsdag:

Ben Davies

Timo Werner

Destiny Udogie

Manor Solomon

Fraser Forster

Ryan Sessegnon

Stikker Tottenham av med seieren i denne kampen mot Manchester City, fortjener australieren en statue. Vi tipper Arsenal gladelig dekker kostnadene…

Alt du trenger å vite: Tottenham – Manchester City