Digger spillere med uutnyttet potensiale, (foto: liverpool, twitter)

Liverpool hadde ifølge flere stemmer trukket den «enkle vei» til Champions League-finalen. Det viste seg å være alt annet enn enkelt da det var tid for returkampen i semifinalen mot Villareal. 2-0 ledelse til La Liga-klubben og på god vei til å ta over kontrollen de røde hadde opparbeidet seg på Anfield. En skadet Arnaut Danjuma fikk ikke være med på returkampen, men Liverpool hadde tydeligvis allerede sett noe de likte.

Liverpool og Jürgen Klopp har skapt seg arbeidsro til å følge en langsiktig plan (i motsetning til erkerivalen United som kaver). Vi har sett at signeringene de siste årene stort sett har vært innertier. Da Luis Diaz dro på seg Liverpool-drakta i januar og markerte seg umiddelbart, var det ikke rent få sportsdirektører i Premier League som var grønne av misunnelse. Så når noen har merkelappen Liverpool-mål, tar vi dette som et stort kvalitetsstempel.

LES: «Barcelona kan bare glemme Robert Lewandowski med mindre..!»

Spesielt når spilleren selv bekrefter at Liverpool har vist intereresse.

Villareal-spiller Arnaut Danjua har vært outstanding denne sesongen, der den nederlandske senterforwarden har hamret inn 10 scoringer på 23 La Liga-kamper og 6 på 11 CL-kamper. Dette er spilleren som har scoret mot Atletico Madrid, Atalanta, Juventus og Bayern München.

25-åringen ble hentet til Villareal forrige sommer, men har allerede større ambisjoner enn La Liga-klubben (som endte på 7. plass i ligaen) kan tilby.

Danjuma har hatt litt av en utvikling. Hentet til Bournemouth og Premier League i 2019 fra Club Brugge for 13.7 millioner pund. 52 kamper for den engelske klubben, fordelt på Premier League (14), Championship (33) og cup. Totalt 17 scoringer.

Ingen av Premier League-klubbene fanget opp Danjuma, forrige sommer bar det over til La Liga og Villareal for rundt 25 millioner euro. Her kom det store gjennombruddet, som nå har fått Liverpool på banen.

-Jeg fikk vite at Liverpool holdt øye med meg. Jeg har likevel ikke hatt kontakt med andre klubber i løpet av sesongen, sier Danjuma ifølge Daily Mail.

LES: Hvordan ødelegge verdens største klubb på 10 år

-Jeg finner alltid ut av hvordan situasjonen er etter sesongen. Hvis det kommer en klubb som tilbyr meg et bedre sted rent fotballmessig, så skal jeg vurdere det, sier 25-åringen.

Litt uvanlig å høre en så direkte «hent-meg!» melding fra en spiller med kontrakt til 2026. Vi mistenker at Danjuma har noe på gang. Conference League-spill med Villareal frister tydeligvis lite etter å ha fått smaken på Champions League. Da er Liverpool stedet.