Villareal – klubben som er bedre enn sine trenere

Gikk på knepent tap i sesongåpningen mot Real Sociedad. (foto: villareal)

La Liga. Selv når vi uttaler det på norsk, klarer vi ikke å ødelegge suset dette navnet bringer. Selv om Premier League går for å være verdens tøffeste liga, er det spanjolene som kan glede seg over å ha de beste klubbene i verden. Her har du mulighet til å lese deg opp om Villareal og de andre klubbene for 2018/19-sesongen.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i La Liga.

Gir deg mulighet til å lese deg opp på La Liga. (foto: veland, twitter)

Fotball-ekspert Petter Veland har tatt for seg statistikk og bevegelser, og har satt sammen en forhåndsvurdering av La Liga-klubbene. Vi bringer deg et kort sammendrag.

Villareal

Trener: Javier Calleja
Kaptein: Bruno Soriano
Plassering 17/18: 5. plass

Utrykt for trenere i denne bunnsolide klubben. (foto: efe.com)
  • Villarreal var lenge ett av spansk fotballs eventyrhistorier, men nå er det ikke lenger slik. Ikke fordi Villarreal ikke lenger er ett av spansk fotballs faste innslag i Europa, men fordi forventningene og måten man ser på klubben har forandret seg.
  • De fem siste sesongene har Villarreal blitt nummer 6, 6, 4, 5 og 5 med tre forskjellige trenere, og det forteller at grunnlaget som ligger i bunn er meget bra.
Stor ståhei da ekambi kom fra Ligue 1. (foto: villareal)
  • I løpet av sommeren har Villarreal gjort spennende ting på overgangsmarkedet i form av å hente spissene Karl Toko Ekambi og Gerard Moreno, men signeringen som definitivt bringer det største smilet til ansiktet på en Villarreal-supporter er Santi Cazorla.
Cazorla har våknet etter skademarerittet hos Arsenal.
  • Forrige sesong vekslet Javier Calleja mellom 4-4-2 og 4-3-1-2, men uten andre rene kantalternativer enn Alfonso Pedraza og til dels Miguel Layún begynner det å se litt magert ut med tanke på bredde i det offensive banespillet.
  • Klubben har veldig solide spisser og strålende keeper, men få kantspillere i tillegg til temposvake stoppere.

Hele analysen av Villareal og de andre La Liga-klubbene finner du  her .

 

(foto: villareal)