Naborivalene Vålerenga og Lyn møtes på Intility Arena i serieåpningen. Her fra Lyn-Vålerenga på Grefsen stadion i august, der Vålerenga vant 2-1. | Foto: Thomas Brekke Sæteren

Toppserieklubben Vålerenga nekter fem av sine spillere å dra på landskamper fordi det ville gitt ti dager karantene ved hjemkomst.

– Det vil medføre at alle landslagsspillerne må stå over kampen mot Klepp. Vi kan ikke sitte med at halve laget er ute når vi skal spille kamper og er i en posisjon til å kjempe om seriegull, sier sportssjefen Eli Landsem til VG

De aktuelle spillerne er Nederlandske Sherida Spitse, serbiske Dejana Stefanovic og danskene Stine Ballisager Pedersen, Jani Thomsen og Rikke Marie Madsen som alle skulle ha spilt kamper i land som er betegnet som «rød».

Kampen mot Klepp, ni dager etter

Kampen mot Klepp spiles 27 september. Det er ni dager etter at Serbia og Nederland spiller sine eneste kamper 18. september. For danskene er det verre. Deres andre kamp spilles i Malta 22. september, kun fem dager før kampen mot Klepp.

Uefas reglement tilsier at klubber kan nekte spillerne å reise på landskamp dersom det medfører fem eller flere dager i karantene.

– Vi er presset opp i et hjørne. Vi ønsker jo å hjelpe våre spillere slik at de kan spille for sine land, men slik karantenereglene er kan vi ikke frigi spillerne til landslagene, sier Landsem.