Andre Onana og David De Gea

For å gå videre fra siste gruppespillkamp i Champions League trenger Manchester United å vinne over Bayern München samtidig som det ikke blir uavgjort i den siste kampen mellom Galatasaray og FC København.

Vel har Galatasaray biffet opp laget i sommer, men Manchester United har en spillerstall verdt omtrent 10 ganger så mye.

Møtet med Galatasaray endte 3-3, etter dobbelltabbe fra André Onana.

Les: Premier League-klubb mener alvor – i gang med grunnarbeidet for Mbappé-signering

Det er ikke første gang! – United er ute (i praksis) av Champions League og Andre Onana er ute av jobben som førstekeeper.

Søker du Liverpool og tabber kommer fortsatt keeper Loris Karius selv om det er fem år siden den fatale kvelden i Kiev. – Hans karriere ble aldri den samme etter 3 – 1 tapet mot Real Madrid i Champions League finalen.

Det så allerede ille ut for Manchester United før kampen mot Galatasaray. Nå er situasjonen enda verre, for det ble 3-3 i Istanbul. Og Manchester United-keeper André Onana sover neppe godt i natt.

Manchester United tok ledelsen etter ti minutters spill. Ballen gikk som en snor fra høyre side til venstre side, hvor Alejandro Garnacho kom seg fri i 16-meteren og sendte inn 1-0. Argentineren feiret ved å gestikulere mot hjemmepublikummet, noe som førte til buemeldinger.

LES: Manchester United sirkler inn «fire vintersigneringer» inkludert en potensiell Sofyan Amrabat-erstatter

Kaptein Bruno Fernandes måtte roe seg ned med, gjennom sitt kroppsspråk, å be om unnskyldning. For de som fortsatt er i tvil Alejandro Garnacho er en kødd!

I det 18. minutt økte Manchester United ledelsen. Bruno Fernandes testet fra distanse og fikk et partytreff. 2-0 var et faktum og kapteinen feiret med å holde for ørene.

Etter 28 minutter kommer den første Onana tabben! – Det er to Galatasaray-spillere som står nære muren. Ziyech treffer det rommet, men ballen går jo mer eller mindre midt på mål. Onana gambler på at den skal gå over muren og tar et steg til siden, så det er fryktelig keeperspill. Galatasaray er tilbake i kampen!

Rett før pause var Galatasaray en hårsbredd unna å utligne. Mauro Icardi løp seg fri og plasserte ballen bak André Onana, men den ble dømt for offside. En sånn knapp.

I det 58. minutt økte Manchester United til 3-1 og det var Scott McTominay som manager Erik ten Hag har presset på for å selge siden i sommer, som skled inn en takling.

Men Galatasaray utlignet igjen. Keepertabben denne gangen var direkte grusom. Hakim Ziyech fyrte av et frispark fra trang vinkel mot mål. Det er et typisk innlegg som fort kan snike seg inn, men den ender jo midt i målet. Onana blir litt forstyrret av Anthony Martial, men den der skal han virkelig løse bedre.

Med 20 minutter igjen utlignet Galatasaray. Innbytter Kerem Aktürkoğlu smalt inn en avslutning fra stram vinkel. Et mål som ikke Andre Onana var skyld i.

Dette var ikke bra nok hverken fra Manchester United eller deres førstekeeper. – Erik ten Hag har ikke valg lenger, hans gamle «elev» i Ajax er rett og slett ikke god nok. – Enten kjøper de fri en førsteklasses keeper til Old Trafford i vinter, noe de egentlig ikke har råd til før Sir Jim Ratcliffe er på plass eller så gir de eks førstekeeper David de Gea en ny avtale.

Den spanske keeperen har sett dette komme, noe som sikkert er grunnen til at han fortsatt henger rundt i Manchester.

Start XI:

Galatasaray: Muslera – Boey, Bardakci, Ayhan, Angelino – Torreira, Ndombele – Ziyech, Mertens, Zaha – Icardi.

Manchester United: Onana – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – Amrabat, McTominay – Antony, Bruno Fernandes, Garnacho – Højlund.