Karim Benzema

Norges beste fotballspiller Ada Hegerberg er ikke en del av det norske landslaget. – Hvorfor det er umulig for det norske fotballforbundet å sette sammen et lag bestående av de beste spillerne til enhver tid skaper både undring og debatt, men det er ikke et unik tilfelle som er spesielt for Norge.

Du kan spørre den franske storklubben Olympique lyonnais om Ada Hegerberg er viktig for laget hvis du er i tvil.

Les: Vil ha Jorginho, Arkadiusz Milik og Emerson Palmieri nå!

Franske aviser fylles hver eneste år opp med det samme spørsmålet som vi stiller oss, de tenker på Real Madrid spiller Karim Benzema og hvorfor i all verden han ikke er tilgitt og tilbake på landslaget. Kritikken mot forbundet har vært der lenge. -Dog ble det litt vanskeligere etter Frankrike vant VM, men likevel. – De beste bør være med og spille.

I år blir det langt færre spaltemillimetere om Karin Benzema i fransk presse, «flaks» for forbundet og landslagssjef Didier Deschamps at både Ballon d’Or-prisen i 2020 og Euro 2020 utgår.

Karin Benzema som i år var en av de heteste kandidatene til å vinne gullballen har ikke tatt på seg den franske landslagstrøya på fem år siden sex-tape skandalen. Nå, så lenge etterpå mener de aller fleste i Frankrike det ville sett rart ut om vinner/finalist av gullballen ikke er med i EM. – (Høres det kjent ut?)

Didier Deschamps har så langt vært hevet over kritikk på grunn av VM gullet, men nå, i takt med at Benzema som god vin bare blir bedre med årene har det begynt å ulme.

Frankrike å ber om en retur for Benzema, til og med sterkt kritiske L’Equipe har brukt sin forside for å rose han.

Imidlertid er det også en følelse i Frankrike at han aldri vil spille for Les Bleus igjen, og at denne avgjørelsen til og med ligger på et nivå over landslagssjefen. Det er vanskelig for mange å forstå hvorfor Benzema etter all denne tid som har gått ikke er tilgitt eller gitt mulighet til å finne en løsning på kontroversen som involverte hendelsen med Mathieu Valbuena.

Mathieu Valbuena og Karim Benzema var lagkamerater på det franske landslaget frem til sextape-skandalen i 2015, det (og Valbuena) sørget ifølge Benzema for at han ble ekskludert. – Den franske angriperen innrømmer han var en idiot, men på et tidspunkt er nok nok.

Apropos dumme avgjørelser av fotballforbund. – Danskene er rimelig tjukke i hue over at de lar deres mest suksessrike landslagssjef gå fordi han ikke legger opp til morsom nok fotball.