Vi bør slutte med kunstgress nå som også Zlatan nekter

Her hjemme setter vi opp kunstgressbaner på løpende bånd til tross for økt motstand. Vi skjønner lett at det ikke er spesielt miljøvennlig å male opp bildekk og dytte tonnevis av det, men det er flere argumenter for å spille på vanlig gress.

De to viktigste er skader, Zlatan Ibrahimovic er har vært alvorlig skadet og må være forsiktig med kroppen. Han nekter å spille på kunstgress rett og slett fordi han har lyst til å spille fotball litt lenger.

Vi bygger nye kunstgress hele tiden og når vi skal «pusse» opp legger vi kunstgress på nytt, i øverste divisjon i Nederland har de nå forbudt kunstgress og flere serier vurderer det samme. Asker fotball i andredivisjon har akkurat lagt nytt kunstgress og innvier banen i dag: Les på Budstikka:  Asker Fotball første hjemmekamp i 2. divisjon etter rehabiliteringen av kunstgressbanen på Føyka

Dessuten utvikles det en måte å spille på som unge talenter må slite med hvis de skulle være så heldige å få en proffkontrakt ute.

Kunstgress har en rekke entusiaster, de har et meget godt poeng i at langt flere får spilt fotball i et land som nesten befinner seg på nordpolen.

Argumentene for naturgress er gode:. Det er mindre fysiske skader, man spiller fotball på den måten det skal spilles og det skader ikke miljøet.

Los Angeles Galaxy må klare seg uten Zlatan Ibrahimovic (36) i helgens bortekamp mot Seattle Sounders i MLS. Årsaken er at oppgjøret spilles på kunstgress.

Tidligere i uken sa Ibrahimovic at han velger å stå over visse kamper. Ifølge avisen Los Angeles Times er lørdagens møte med Sounders en av dem.

I likhet med flere andre MLS-klubber spiller Seattle-laget hjemmekampene sine på kunstgress.

«Alle baner med kunstgress er dårlige for meg. Det er ergerlig at vi spiller visse kamper på kunstgress. Fotball ble ikke skapt for å bli spilt på kunstgress».

Zlatan sier: «Inntil videre har jeg stått over kamper på kunstgress. Unntaket var et kort innhopp i Portland, og det var det verste kunstgresset jeg noensinne har spilt på.»