VG: Politiet måtte bistå LSK ved hjemkomst

129
Fikk to sesonger på Åråsen. (foto: lsk)

Lillestrøm/ Oslo: Rundt 20 Lillestrøm-supportere ventet på Åråsen da laget kom hjem natt til lørdag. I alt har Politiet sendt ut tre patruljebiler til Åråsen Stadion.

Rundt 20 supportere av fotballklubben Lillestrøm var utenfor Åråsen og ventet på at spillerbussen skulle komme tilbake fra Grimstad, hvor laget spilte kamp mot Jerv fredag. Supporterne oppførte seg truende mot spillerne, og noen av dem var maskerte, skriver VG.

Følte seg truet

– Politiet rykket ut til et oppdrag på Åråsen stadion, klokken 03.15 natt til i dag. Det var en supportergjeng som stod utenfor og oppførte seg truende, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt.

– De fulgte smittevernreglene, er det ikke det man sier? Det kjennes alltid truende når det er folk som er hissige på spillerne og vil ta seg inn på stadion, sier sportskoordinator Tor Arne Solberg i LSK, som var tilstede under hendelsen.

Lillestrøm spilte uavgjort 2-2 mot Jerv i Grimstad fredag ​​kveld, og det var da spillerne fra Åråsen natt til lørdag ved tumultene oppsto.Knalltøff start

Lillestrøm-trener Geir Bakke overvar situasjonen.

– Det var noen fans som ikke var så begeistret for at vi ikke hadde tatt tre poeng. Det ga de beskjed om, sier Bakke.

Vi tolerer ikke alt

På den svake sesongstarten skaper reaksjoner forstår Robert Lauritsen, daglig leder i Lillestrøm SK, godt. Han er tilgjengelig klar på det finnes grenser for hva som er grønt.

– Det er grenser for hva vi kan tolerere. Det er lov å si fra, og det er ikke lov å gjøre noe som gjør ved folk kan bli skremt, sier han til VG.

– Vi forstår på folk er skuffet når vi taper fotballkamper.