Verdens verste diktatur kjøper Premier League klubb

4239

At Newcastle United er til salgs er definitivt ikke noe nytt, klubbens eier Mike Ashley har forsøkt i en årrekke, men ikke fått de fire milliardene han krever. De eneste som er aktuelle for å kjøpe en klubb for så mye penger har vist seg å være diktaturer med ledet av fundamentalister.

Newcastle var for et par år siden nær å bli kjøpt opp av , den gangen med penger fra Emiratene, Englands minst populære fotballeier Mike Ashley omtalte forhandlingene slik den gangen: «utmattende, frustrerende og fullstendig bortkastet tid»

Les: Leeds mer offensive på overgangsmarkedet

Et Saudiarabisk fond har startet samtaler med Newcastle United, dette er i henhold til Saudi-Arabias strategi for å få oss til å slutte å tenke på deres bombing av sivile i Jemen, henging av opposisjonelle i eget land, drap på journalister, undertrykking av kvinner og finansiering av terror og fundamentalisme over hele verden.

Wall Street Journal skriver at saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman ser på oppkjøpet av sportsklubber som en del av hans økonomiske og sosiale reformer. – Blant annet har han lempet på reglene for at kvinner nå kan gå på fotballkamp i følge med en mannlig slektning eller ektefelle.

Mike Ashley tar trolig pengene og løper uten å tenke på hvem som faktisk kjøper. Bystaten Abu Dhabi i De forente arabiske emirater kjøpte Manchester City i 2008. Siden den gang har byen brukt over én milliard pund, eller nesten 12 milliarder kroner med dagens valutakurs, på å kjøpe nye spillere og renovere treningsanlegget.

Ifølge ryktene har Saudi-Arabia allerede prøvd å få kloa i en fotballklubb i noen år. Både Chelsea og Manchester United skal ha stått på ønskelisten, men var for dyre, skriver Wall Street Journal.


Mike Ashley kjøpte Newcastle i 2007 betalte han 134 millioner pund.