Sander Svendsen ble endelig Brann spiller Foto: Molde-FK

Tradisjonen tro Brann ventet til det var et sekund igjen av overgangsvinduet for å sende inn nødvendige papirer for overgangen til Sander Svendsen. Bergensklubben er ikke kjent for å være spesielt flinke til å drive fotballklubb, men denne gangen hadde de flaks.

Fifa har, etter flere dager med venting på de involverte partene, besluttet å godkjenne Sander Svendsens overføring til Brann.

Forballorganisasjonen har godkjent overgangen og peker på at der er sannsynlig at papirene til den tidligere Bajen spilleren ble levert inn ett (1) sekund før overgangsvinduet ble stengt
Meldingen: dokumentene angående den tidligere Bajen-spilleren ble levert ett (1) sekund før overgangsvinduet ble stengt.

  • Det er helt sykt, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til BT.

Mandag ved midnatt stengte mange overføringsvinduer rundt i Europa. Inkludert Norge. Sent på kvelden den dagen begynte Brann et forsøk på å få inn Sander Svendsen på lån fra danske Odense.

Les: Sergio Romero nekter å gi seg – ny mulighet på gang

Klubbene ble enige om og papirer ble sendt til det danske forbundet, det norske forbundet og Fifa. Men i flere dager har det vært uklart om overgangen ble fullført i tide.

Nå har Fifa avgjort saken: lånet er godkjent. Det viser seg at Brann sendte overgangsdokumentene som kreves til det norske forbundet 23.59.31 (29 sekunder før midnatt), og deretter fikk Fifa papirene 23.59.59 (ett sekund før midnatt).

Den norske føderasjonen har fortalt Brann at den blir vurdert som en ny verdensrekord når det gjelder margin for lukking av vinduet.

  • Det var ekstremt hektisk mot slutten. Jeg sprint rundt på kontoret, mellom kontoret mitt og kopimaskinen. Men vi leverte alt i tide. Det er en internasjonal overgang og da må dokumentene også komme inn på Fifas system, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt i en kommentar på klubbens hjemmeside.
  • Jeg har aldri vært med på å sette verdensrekord før, så det er gøy.

Les Engelskeklubber: The Telegraph: Joshua King i samtaler med manageren som gruste Leicester

Til Branns nettside sier Svendsen:

  • Det har vært noen rare dager der mye har gått frem og tilbake. Det er flott å endelig ha klarhet i ting og at alt har gått gjennom.

For lokalavisen BT utvikler sportsdirektør Soltvedt sine tanker om overgangen.

  • Det er helt sykt. Dette skal ikke fungere. Det er som å tape i det 89. minutt og vinne 5-4, sier han.

Sportssjefen hevder at alt gikk i et rasende tempo når dokumentene skulle skrives ut, fylles ut og sendes inn.

  • Jeg føler at jeg kunne ha konkurrert i norgesmesterskap på 100 meter.

Svendsen er nå Brann-spiller resten av året. Han spilte for Hammarby mellom 2017 og 2019.