(c) Bilde Ranheim Fotball: Erik Tønne

Ranheim var sist sesongs store overraskelse da de rykket opp fra OBOS-Ligaen, i år har de fortsatt å overraske ved å befinne seg på øverste del av tabellen og i perioder helt på topp. – For øyeblikket ligger de på fjerde plass. 

For et par dager siden signerte Daniel Kvande med klubben ut 2020. I dag har Erik Tønne forlenget sin kontrakt.

Hverdagen er i ferd med å forandre seg for hobbyklubben Ranheim, budsjettet for i år er 17 millioner kroner, noe som er nesten 200 millioner mindre enn Rosenborg. Havner de til slutt på fjerdeplass i Eliteserien vil inntektene bare fra TV bli omtrent det samme som totalbudsjettet. – Skal vi tippe vil årets inntekter inkludert spillersalg passere 40 millioner i år.

Erik som kan bekle flere roller har i hele år spilt venstreving. Nå skal han være med reisen i Ranheim frem til 2021. Tønne hadde i utgangspunktet kontrakt ut 2019, men har allerede valgt å forlenge kontrakten ytterligere med to år.

Helt avgjørende for klubben å ha en viss kontinuitet, og det ønsker jeg å bidra med.

– Først og fremst velger jeg å forlenge fordi jeg føler at klubben er i positiv utvikling. Vi har bevist gjennom prestasjonene hittil i år at vi hører hjemme på dette nivået, og at vi kan utvikle oss videre til å være en klubb som preger fotballen på øverste nivå her i Norge, sier Erik Tønne til Ranheim sine sider.

50% spiller, 50% i markedsavdelinga
Venstrevingen skal være med å på å bygge klubbe, og være med på klubbens satsning i årene som kommer.

– Eliteseriespill i hjembyen er noe man alltid har drømt om, og den drømmen lever jeg gjennom Ranheim. Akkurat nå kunne jeg ikke tenkt meg å vært noe annet sted enn her i klubben. Håper jeg kan være en viktig bidragsyter til at klubben tar nye steg, og at Ranheim kan prege norsk eliteserie i mange år fremover.

Han blir å se på Ranheim hele dagen. Som et ledd av å profesjonalisere klubben skal Erik jobbe 50% som fotballspiller for Ranheim og 50% i markedsavdeling. Noe klubbleder Frank Lidahl er veldig fornøyd med.

– Vi får en spiller som også vil være tilstede utenom treningstid, dette er steg klubben tar for å utvikle seg videre med å profesjonalisere hverdagen til spillerne.