(c) Bilde Sarpsborg 08: Micke Stahre

Ryktene har gått en stund at Sarpsborg 08 sin svenske hovedtrener Micke Stahre var intenst ønsket av Allsvenskan klubben IFK Göteborg. – Starten på årets sesong for Sarpsborg har som forventet vært midt på treet, med en seiere, to uavgjort og et tap på de første 4.kampene. Noe som holder til en foreløpig 8.plass.

Micke Stahre har tidligere ledet Gøteborgsklubben.

Les: Liverpool og Manchester United kjemper om å hente flopp tilbake til Premier League

«Vi fikk en konkret henvendelse fra IFK Göteborg på mandag om mulighetene for å få tak i Micke Stahre. Siden har det vært forhandlinger, før vi nå har blitt enige om en overgangssum vi er fornøyd med», sier sportssjef Thomas Berntsen til egne sider.

Stahre kom til Sarpsborg 08 før 2020-sesongen. Debuten i blått og hvitt ga 12. plass med 32 poeng.

  • Micke er en trener vi gjerne skulle beholdt i klubben. Resultatene har vært blandet, men det har vært jobbet hardt og systematisk fra hele teamet. Vi har ikke noe å utsette på jobben han har gjort hos oss, sier Berntsen.

Og utdyper:

  • Selvom vi rent sportslig har prestert bedre enn IFK Göteborg de siste årene, er det snakk om en storklubb i skandinavisk målestokk. Det er gøy å se at en trener enkelte har stilt spørsmålstegn ved også er attraktiv for andre, solide klubber. Vi er fornøyd med jobben Micke har gjort, men nå starter arbeidet med å finne hans erstatter.

Les: Sky Sports: Conte igang med forhandlinger

Stahre: – Jeg har hatt det veldig bra i Sarpsborg
Hovedtreneren, som forlater Sarpsborg med umiddelbar virkning, ønsker å takke for sin tid i klubben.

  • Jeg må få understreket at jeg har trivdes veldig bra i Sarpsborg 08. Klubben og byen har gjort det veldig lett å trives her, men nå er det en gang slik at det kan gå fort i fotballens verden, sier Stahre.

Som legger til at forhandlingene med IFK har gått fort.

  • Jeg fikk nylig en forespørsel om å lede IFK Göteborg. Kombinasjonen av IFK Göteborg som klubb, min historie der, nærheten til mitt hjem og min familie i tillegg til pandemiens betydning, gjorde at jeg valgte å gå videre med dette. Jeg ønsker å takke alle sammen og ønsker alle sarpinger all mulig lykke framover.

Jakten på ny trener er i gang
At overgangen skjer tidlig i seriespillet mener Berntsen setter klubben i en litt kinkig situasjon.

  • Det er klart, men vi kan ikke tvinge Micke til å bli værende i Sarpsborg 08. Vi har et godt trenerteam fra før, men kommer til å se oss om etter en ny hovedtrener. Vi har kamp om ti dager og vil ha en trener på plass før det, sier sportssjefen.
  • Det er viktig for oss at vi treffer. Om vi skal signere en trener på lang eller kort kontrakt gjenstår å se, men vi er allerede godt i gang med jobben.