Før i dag var det tre lag på toppen av OBOS-Ligaen som hadde samme poengsum. Aalesund, Mjøndalen og Viking hadde alle etter 24 kamper 49 poeng.

Viking VS Florø. – Viking spiller for opprykk og Florø for overlevelse

Florø var innstilt på å sende Viking hjem uten poeng, de kjemper nederst i OBOS-Ligaen og er avhengig av å ta igjen og gå forbi minst et lag for å overleve. Klubben solgte billetter for kroner en for å få hjemmesupportere med dårlig råd til å møte opp.

Les: Dagens Florø – Viking kamp er viktig for begge lag

Det var to lag som kjempet hardt, men Viking måtte se seg slått: Viking-trener Bjarne Berntsen sa følgende etter kampen. «Vi slipper inn tre mål og da er det vanskelig å vinne kamper. Jeg er veldig fornøyd med at vi kommer sterkt tilbake og scorer to mål og er så nærme poeng på slutten, men det er ikke nærme nok. Vi tapte og må reise oss igjen neste helg»

Fem mål i 2.omgang
Etter 56 minutter fikk hjemmelaget frispark og ballen ble slått inn foran mål av Otar Javashvili. Vikings Markus Nakkim traff ballen så den gikk inn i eget nett. Florø la på til 2-0 etter 70 minutter ved Lorent Callaku. Men Viking reduserte kort tid etterpå til 2-1 etter mål av Tommy Høiland. Hjemmelaget var ikke klar for å gi fra seg seieren og la på til 3-1 etter 77 minutter spilt av Luc Jeggo.

Nok en gang reduserte Høiland og skapte nytt liv i kampen. Med åtte minutter igjen av ordinær tid var stillingen 3-2. Men Viking klarte ikke å score flere mål og det endte med seier til Florø.

– Det var vanvittig deilig, det å slå Viking hjemme er alltid en god følelse, sa Florøs Peter Aase etter kampen.

Les: EM i fare for Nora Mørk

Florø har nå 24 poeng og er rett bak Strømmen med 25 poeng og Notodden med 26 poeng. De har to poeng opp til sikker plass.

– Gruppen har vært flink til å jobbe hardt og selv om tabellen er slik den er så har vi ikke gravd oss ned, vi har jobbet hardt med å ha positivitet på treningene, sa Florø-trener Terje Rognsø etter seieren.

Viking står fortsatt med 49 poeng på tredjeplass, med Mjøndalen og Aalesund over seg. Neste kamp for Viking er mot Tromsdalen søndag 7. oktober kl. 18.00, mens Florø møter Strømmen kl. 15.00. Vinner Florø mot Strømmen bytter de plass.

Serieleder Aalesund klarte bare et poeng, de spilte 1 – 1 mot Jerv. Det betyr at veien er åpen for serieledelse for Mjøndalen, de har ikke ledet serien så langt i denne sesongen. – Det eneste de trenger å gjøre er å slå Kongsvinger hjemme på tirsdag.