Kåre Ingebrigtsen kåret til årets trener i 2015

Det er mange avgjørelser gjort i Rosenborg som har fått folk til å undre, den første og store var at de valgte å sparke Kåre «Bruttern» Ingebrigtsen som ledet Rosenborg til tre seriemesterskap og to cupgull i sin periode på Lerkendal. 

Den andre avgjørelsen var måten arbeidet for å hente en erstatter ble gjennomført og spesielt ansettelsen av Eirik Horneland fra Haugesund som ble rotete gjennomført. – Så ut-frysningen av deres største stjerne Nicklas Bendtner.

Les: Rabiot: «Det er helt feil, det har ikke vært noe tilbud!»

Det har også fått en del omtale hvordan Pål André Helland i stadig økende grad har blitt forbigått av hovedtrener Eirik Horneland.

Etter nesten et år i limbo er Kåre Ingebrigtsen tilbake som hovedtrener, 1. juni startet for den belgiske toppklubben Oostende og det første han gjorde var å se til Lerkendal for forsterkninger.

Les: Kåre Ingebrigtsen skal overraske i ny trenerjobb

Ifølge Adressa er «Bruttern» interessert i å hente Pål André Helland til utlandet.

«Adresseavisen vet at Bruttern har forhørt seg med Rosenborg om muligheten for å hente Helland til Oostende» skriver de.

Hvilke signaler Ingebrigtsen fikk i retur skrives det ikke noe om, men det hevdes hvert fall at trener Eirik Horneland ikke vil sette foten ned dersom Helland ønsker å forlate Rosenborg.

Les på Popidol: Dagbladet synes det var trist Beth Chapman døde, det synes ikke vi

Helland har fått overraskende lite spilletid denne sesongen. Han startet cupkampen mot Aalesund, men ble utvist etter en drøy halvtime da RBK røk ut av cupen.

29-åringen sier følgende om egen situasjon.

«Jeg har sagt nei til å gå selv for såpass mye penger at jeg kunne sikret familien. Fordi jeg er glad i RBK og trives her. Det er ingen bedre plass for meg å spille fotball enn i RBK. Og det er ikke så fryktelig lenge siden jeg takket nei til et tilbud sist. Dersom jeg blir hevet ut nå, tror jeg det skal gå ganske greit å finne meg en ny klubb. Jeg regner med at interessen er der fortsatt. Jeg har jo spilt fast på et lag som har vunnet alt de fire siste årene, og så mye dårligere har jeg ikke blitt over natta», sier han til Adresseavisen.