The Beast. (foto: rodriguez, twitter)

Det startet hos Newell´s i Argentina før han ble hentet til Europa i 2002. Her fikk han en solid start hos Espanyol, spilte så fra 2005-10 hos Atletico Madrid før Rafael Benitez bestemte seg for å hente den offensive midtbanespilleren/vingen med kallenavnet «The Beast».

Overgangen til Liverpool kom januar 2010, der manager Benitez beskrev nysigneringen som «comfortable on the ball, can pass and keep possession. He is good at getting into the box and scoring goals and a good finisher».

Les: Barcelona-direktør Mateu Alemany har akkurat landet i Manchester med en plan

I den første Premier League-kampen viste Rodriguez at han både var «comfortable on the ball and can pass». To assists til tidligere Atletico-kompis Fernando Torres ble debuten i verdens tøffeste liga. Den første scoringen hans kom i april mot Burnley. Høydepunktet kom i 2012 da Rodriguez sammen med Steven Gerrard og gjengen kunne heve ligacuptrofeet.

I 2013 var fotballeventyret i Europa over, og Rodriguez vendte tilbake til gamleklubben Newell´s. Her spilte han seg til prisen som Årets Spiller i Argentina.

Les på Popidol: To av tidenes beste sci-fi-filmer blir tv serier

Det ble også noen sesonger hos uruguyananske Penarol (2017-19), men returnerte tilbake til røttene hos Newell´s. På lørdag kom beskjeden om at 40-åringen er fornøyd med fotballkarrieren og gir seg.

Rodriguez er en av de få som har fått med seg tre VM-sluttspill, og kan skryte til barnebarna om deltagelse i VM 2006, 2010 og 2014 med 57 landskaper totalt og 16 scoringer.

(fra transfermarkt)

En bauta trer av. Vi ønsker Rodriguez lykke til videre på reisen.

Les: Bodø/Glimt tjener fett på Europa-suksess