(foto: al-hilal, twitter)

I 2017 vant Leonardo Jardim Ligue 1-titlen for Monaco, klubbens første på sytten år. I tillegg ledet Jardim klubbben til semifinale i Champions League. Klubben fra fyrstedømmet forventet at dette var starten på en sammenhengende periode med suksess. Så smalt hverdagen i trynet på Jardim og Monaco.

Allerede i oktober neste sesong fikk suksesstreneren sparken etter en seig start. Monaco hentet inn Thierry Henry – for å gjeninnsette Jardim i januar etter at Thierry ikke hadde skapt et vinnerlag i løpet tre måneders tid… I desember 2018 var Jardim igjen ute av Monaco.

Så ble det en lengre ferie/pause på portugiseren, som i juni 2021 ble ansatt som hovedtrener for saudiarabiske Al-Hilal.

Forrige sesong ledet Jardim klubben til topps i den asiatiske Champions League og den saudiske super cupen. I VM for klubblag forrige uke slo verdensmester Chelsea Al-Hilal med 1-0. Heller ikke dårlig av Jardim og gjengen.

Likevel, nå har trener og klubb blitt enige om (som det så ullent heter) å stanse arbeidsforholdet. 47-åringen fikk dermed åtte måneder som Al-Hilal trener og forlater klubben på en 4. plass i den hjemlige ligaen.

Hmm. På bildene virker det hvertfall som bruddet gikk vennskapelig for seg. Noe stort på gang i Europa, Jardim?

Ny trener er allerede på plass. Ramon Angel Diaz hadde sin første runde for klubben 2016-18, nå er argentineren tilbake for runde to. Siden Diaz forlot den saudiarabiske klubben i 2018 har det vært 7 ulike hovedtrenere. Vi bare nevner det.

Les: Keeper Sten Grytebust er tilbake etter syv år i Danmark