Lot sløyfa ligge etter kampen i Montenegro.

Det var en stor opplevelse å få med seg stemingen på Ullevål på lørdag kveld. Det er lenge siden vi har vært så optimistiske sammen med over tjue tusen andre fotballentusiaster. Rammen var perfekt, og Latvia var motstanderen vi forrige gang hadde full kontroll på.

Vi er fortsatt slitne etter den emosjonelle berg-og-dalbanen der Norge startet tamt og famlende, før andre omgang endte med en ustoppelig strøm av panikkartede norske angrep uten belønning. Vi kastes oss over sidemannen og sendte avgårde smellkyss da Eloyunoussi dyttet ballen til scoring, men satt slukøret tilbake da VAR bestemte seg for noe annet. Der og da ønsket vi den teknologiske nyvinningen en reise til et visst sted som ikke egner seg på trykk.

Les: The Athletic: Solskjær tenker hardt på å gi Sancho muligheten i ny posisjon

Dette var en kjapp oppsummering av Norge-kampen. Det vi ikke tenkte på, var at steinansiktet Louis van Gaal skulle få en tilsvarende smertefull kveld i Montenegro.

Memphis Depay gjorde jobben med 0-1 og 0-2 scoring, og roen senket seg på sidelinjen hos Van Gaal. VM-billetten var sikret foran brysomme Norge og Tyrkia.

Så fikk Nederland straffen for hovmotet. Montenegro dro til med to scoringer i de siste ti minuttene av kampen, og vi måtte forte oss med å teipe sammen den istykkerrevne VM-billetten på gulvet.

Det som må ha gledet Solbakken og gjengen stort, var at Nederlands gavepakke gir oss en inngang til tirsdagens kamp i Nederland, der Depay og gjengen må ha det som garantert oppleves som en helt unødvendig seier mot Norge.

Den nederlandske landslagstreneren prøver å roe sine landsmenn -og kvinner.

-Det krever fokus. Vi hadde avtalt ting, og man er bare nødt til å gjøre jobben sin. Vi mistet ballen på tidspunkt hvor vi ikke skulle. Vi er nødt til å akseptere det, evaluere og så fokusere på Norge. Vi misset virkelig en stor mulighet, men vi har fortsatt det beste utgangspunktet, sier Van Gaal til NOS.

Beste utgangspunktet, sier du? Kampen skal spilles for tomme tribuner, de nederlandske spillerne kommer fra en kamp der VM-billetten ble gitt bort (vi overser glatt at vi selv ikke maktet å score mot Latvia). Vi tror Drillo ville beskrevet dette som en 50-50 kamp.

Heia Norge!

Les: The Times: Verdens største klubb jobber med å overtale Zidane