Var av Klopps mest betrodde.

Åttende og ellevte oktober skal Nederland inn i VM-kvalikkamper. Riktignok mot to svakere motstandere, Estland og Estland, men likevel viktig for trener Louis van Gaal å ha spillere som er klare. For første gang på år og dager trenger en nederlandsk landslagstrener å være bekymret for Giorginio Wijnaldum.

Liverpool forsøkte i det lengste å overtale midtbanespilleren om å signere for nye år, men måtte gi tapt utover våren.

30-åringen hadde bestemt seg for å forlate klubben han sterkt bidro til fikk busset CL -og PL-trofeet gjennom Liverpools gater. Forrige sesong sto Wijnaldum i 51 (!) kamper for Liverpool, sesongen før i 47 kamper, sesongen før det også 47 kamper. Kort sagt en av Klopps mest betrodde spillere.

Louis van Gaal har også tenkt å bygge opp midtbanen til Nederland rundt 30-åringen. Da exiten fra Anfield i sommer ble et faktum. gikk Klopp ut på klubbens hjemmeside og hyllet Wijnaldum som en av de klokeste spilleren han har vært så heldig å trene, ever.

Da Frank de Boer viste seg oppgaven for lett i EM-sluttspillet i sommer, tok Van Gaal over styringen for landslaget og startet planleggingen for veien mot VM i Qatar.

Steinansiktet van Gaal. (foto: van gaal, twitter)

Nå brummes det fra landslagstreneren over at nøkkelspilleren Wijnaldum ikke får den nødvendige kamptreningen for å dominere på landslagstjeneste for Nederland.

-Selvfølgelig er jeg bekymret for ham. Jeg fortalte ham om det da jeg ankom. Men alarmklokkene har ikke begynt å ringe ennå, sier Van Gaal ifølge Voetball International.

Det som bekymrer den tidligere United-manageren er at Wijnaldum kom fra frikort til spilletid hos Liverpool til det motsatte hos PSG. Sesongen ble startet med kamper i førsteelleveren, men etter forrige landslagspause har det stort sett blitt innhopp fra benken.

Spiller, men ikke nok. (foto: psg, twitter)

Heller ikke i den første kampen til Nederland mot Estland blir det spilletid på Wijnaldum, men det skyldes for mange pådratte gule kort.

Likevel, vi tror den tidligere United-manageren Louis van Gaal så at nøkkelspilleren hans på midten aldri hadde forlatt Liverpool og Klopps nesegruse beundring.