En fornøyd Valtteri Bottas

Valtteri Bottas vant det japanske Grand Prix løpet med Lewis Hamilton som tredje bak Ferraris Sebastian Vettel og sikret med det en ny Formel 1-rekord for med et sjette verdensmesterskap dobbel for Mercedes.

Resultatet sikret konstruktørenes tittel for Mercedes med fire løp igjen, og mens Hamilton ikke helt har vunnet førermesterskapet enda er det ingen andre enn Bottas som kan ta han igjen, noe som garanterer at en Mercedes-sjåfør blir verdensmester.

Les: Har fått forlenget tillit og milliarder å shoppe for

Seieren deres bryter rekorden som var på fem titteldobbler satt av Michael Schumacher og Ferrari fra 2000-4 , så med andre ord Mercedes-laget gjør det for første gang i Formel 1-historien.

Les på Popidol: Charli XCX vraker noen biler i hennes «White Mercedes» video

Hamilton er fremdeles helt sikker på å vinne sammenlagt, han leder over Bottas med 64 poeng og må opp i 78 for å sikre mesterskapet ved neste løp i Mexico.

Mercedes teamsjef Toto Wolff sa: «Det har aldri blitt gjort før, og det er derfor det føles bra. Det er F1, det er motorsport. Er det historisk? Jeg vet ikke. Det er viktigere ting der ute, men for oss føles det flott.»

Les på Helsesjefen: Blir du trøtt av maten du spiser ?