Naborivalene Vålerenga og Lyn møtes på Intility Arena i serieåpningen. Her fra Lyn-Vålerenga på Grefsen stadion i august, der Vålerenga vant 2-1. | Foto: Thomas Brekke Sæteren

Gintra Universitetas – Vålerenga 0-7 (0-3). Vålerenga tok seg enkelt videre til 16-delsfinalen av kvinnenes Champions League.

– Jeg er veldig godt fornøyd med den jobben spillerne gjør i dag. Vi viser at det er en nivåforskjell og tar oss fortjent videre, oppsummerte Jack Majgaard Jensen etter kampen.

Vålerenga Fotball (kvinner) tok seg enkelt videre i Champions League-turneringen for kvinnene. Det etter å ha smadret motstanderen fra Litauen i den andre kvalifiseringsrunden i dag.

VIF-kapteinen sentral

Etter 19 minutter sendte Ingibjörg Sigurdardóttir gjestene opp i ledelsen da hun headet ballen kontant i mål fra fem meter etter en corner fra Sherida Spitse. 2-0 kom et kvarter senere, igjen etter en corner fra Spitse. Etter litt frem og tilbake i feltet satt Rikke Marie Madsen ballen i mål.

På tampen av første omgang var det VIF-kapteinen som slo inn ett innlegg, som hjemmelagets Gintra-kaptein Neverdauskaite scoret selvmål etter en heading fra Vålerenga-stopper Sigurdardóttir.

Kvarteret ut i den andre omgangen fikk Dejana Stefanovic foten frem og sendte ballen i nettmaskene bak Gintra-målvakten, etter et presist frispark fra VIF-kaptein Spitse. To minutter etter økte Njoya Ajara til 5-0 da hun var først på en retur fra keeper etter en avslutning fra Rikke Marie Madsen.

Nå svingte det for alvor av Oslo-laget, og da spesielt fra lagkapteinen Sherida Spitse nok engang var nest sist på ballen, nok engang var Gintra-kaptein Neverdauskaite maks uheldig og sendte ballen i eget mål. Drøye 20 minutter av kampen gjensto av kampen og i sluttminuttene klinket Synne Jensen inn 7-0 fra 17 meter.