Valencia har fått til det samme som Atletico Madrid

Vet at de har mer inne, men vil få mer enn La Liga å tenke på denne sesongen. (foto: valencia, twitter)

La Liga. Selv når vi uttaler det på norsk, klarer vi ikke å ødelegge suset dette navnet bringer. Selv om Premier League går for å være verdens tøffeste liga, er det spanjolene som kan glede seg over å ha de beste klubbene i verden. Her har du mulighet til å lese deg opp om Valencia og de andre klubbene for 2018/19-sesongen.

De fleste klubbene har kjøpt, solgt, lånt og byttet spillere i stor stil, mens noen har valgt å sitte stille i båten, og satser på at fjorårets mannskap kan kopiere gode prestasjoner. Managere har også forsvunnet inn i klubbens glemsel, mens nye kostene skaper fornyet håp hos supporterne. Alt dette påvirker mulighetene til å hevde seg i La Liga.

Gir deg mulighet til å lese deg opp på La Liga. (foto: veland, twitter)

Fotball-ekspert Petter Veland har tatt for seg statistikk og bevegelser, og har satt sammen en forhåndsvurdering av La Liga-klubbene. Vi bringer deg et kort sammendrag.

Valencia

Trener: Marcelino
Kaptein: Dani Parejo
La Liga 17/18: 4. plass

En av de store trenerne i La Liga. (foto: valencia, twitter)
  • Valencia har gjort, og gjør, veldig mye spennende med tanke på klubbdrift og utvikling. Sentrale skikkelser i viktige roller i klubbdriften er byttet ut de siste årene, og resultatet er enn så lenge formidabelt, med positivt fortegn.

 

  • En del av forvandlingen kan minne om det som skjedde, og fortsatt skjer, i Atlético Madrid. Los Ché var den store skuffelsen i spansk fotball i både 15/16 og 16/17, men da Marcelino kom inn begynte man umiddelbart å se konturene av noe solid, spennende og godt.
Er uten de største profilene, men hva gjør vel det? (foto: valencia, twitter)
  • De siste 10-15 årene har ett av problemene til spanske klubber på hylle to vært at så fort man får suksess, kommer andre klubber og skummer fløten ved å hente de beste spillerne. Det har ikke skjedd med Valencia.

 

  • Hva er så spørsmålstegnene og usikkerheten rundt Valencia? Det første er kombinasjonen LaLiga + Champions League. En av nøkkelfaktorene for forrige sesongs suksess var deres ensrettede fokus på seriespill, i motsetning til Villarreal, Sevilla, Athletic Club og Real Sociedad – som alle måtte balansere.
Skal inn og føre i La Liga. (foto: valencia, twitter)
  • Klubben har styrket troppen betraktelig, samtidig som de har kontinuitet. Men nå kan de ikke fokusere 100 % på La Liga.

Hele Petter Velands analyse av Valencia og de andre La Liga-klubbene finner du her.

Heia Valencia!