Uwe Rösler

Malmö har samme «sykdom» som en rekke andre klubber og fotball-ledere i Norden, og det faktum at vi ikke klarte å bli enige om veien videre med deres suksess trener Uwe Rösler er siste bevis på dårlige ledere. 

Det virker som om trenere med suksess gjør at sportsdirektører og presidenter føler seg overflødige og i sjalusi enten gjør det umulig for dem å fortsette eller gir dem sparken.

Noen store eksempler er det danske fotballforbundet som kvitter seg med den beste landslagssjefen de noen sinne har hatt, Åge Hareide, Rosenborg sin sparking av «Bruttern» og det norske fotballforbundet sin behandling av «drillo».

Les: Tar Pochettino over Manchester City allerede til sommeren?

Malmö offentliggjorde beslutningen om å avslutte samarbeidet med tyskeren tidligere i dag.

Malmö-sjef Daniel Andersson opplyste på en pressekonferanse at partene ikke er enige om hvilken vei som er den rette for klubben videre. Rösler sier magefølelsen til syvende og sist sa at det var rett å slutte.

Les: Marcos Alonso savner livet i Italia og spilletid

– En vanskelig avgjørelse jeg ikke har tatt på bakgrunn av følelser. Jeg har tenkt lenge og hardt på den, sa tyskeren.

51-åringen, som har en fortid som trener i både Lillestrøm, Viking og Molde, ledet torsdag Malmö til cupspillet i europaligaen. Avansementet ble sikret med en kruttsterk 1-0-seier borte mot Ståle Solbakkens FC København i duellen som var døpt «Slaget om Norden».

Malmö endte på sølvplass i Allsvenskan denne sesongen etter en dramatisk innspurt. Håpet om gull levde helt inn i siste serierunde.

Tyskeren ble ansatt som Malmö-trener for halvannet år siden.

Malmö-sjef Andersson omtaler resultatene tyskeren har skapt i klubben som «ekstraordinære».