«Utvilsomt den mest krevende signeringen vi har gjort»

(c) Bilde: Kristiansund Ballklubb: Faris Pemi Moumbagna

Lite viste Kristiansund hvor vanskelig det skulle bli å få 19 år gamle Faris Pemi Moumbagna til Norge da de 2 dager før vi stenge ned samfunnet ble enige om en avtale.

«Dette har utvilsomt vært den mest krevende signeringen KBK har gjennomført, både fordi vi måtte vente lenge på visum og fordi nedstengningen av Norge ble iverksatt dagen etter Pemi Faris hadde ankommet. Tålmodigheten til spiller, agent og oss som klubb har blitt satt på prøve, men alle involverte har vært nødt til å ta innover seg den spesielle situasjonen verden har vært i de to siste månedene», sier sportslig leder i KBK, Kenneth A. Leren til klubbens sider.

«Jeg veldig glad for å signere med Kristiansund. Det har vært en lang reise på mange måter. Nå ser jeg fram til å gjøre mye bra sammen og vinne kamper. Dette er den beste plassen for å prestere for meg», sier Pemi.

Les: Manchester United og Juventus står igjen som duellanter

I fjor var han en del av den amerikanske MLS-klubben Philadelphia Union. Pemi har også kamper for U20-landslaget til Kamerun.

«Faris er en spiller med bra fart og fysikk, en god venstrefot og et stort utviklingspotensial. Han har vært fulgt av flere klubber utenfor Norge, men har altså valgt å gjøre det vi mener er et karrieremessig klokt valg og fortsette utviklingen sin i KBK»

Pemi er den andre afrikanske unggutten KBK signerer denne forsesongen. I februar hentet de Senegals U20-kaptein Ousseynou Cavin Diagne.

Les på Popidol: Eric Cantona har hovedrollen i Inhuman Resources

Kristiansund får en tøff start på sesongen, de spiller på Lerkendal 16 juni kl 1800.