(c) Bilde: Lysekloster: Mirza Mujcic

At noen fra norsk 3.divisjon plutselig har mulighet til å spille i Champions League må bety at noen her hjemme har sovet i timen. – Vi tar lærdommen med en gang, det er viktig for alle klubber i de to øverste divisjonene å ha effektive følere og samarbeid i sit lokalområde. 

Det at Lyseklosterspiller Mirza Mujcic går fra 3.divisjon til slovenske Olimpla Ljubjana som befinner seg på andreplass i den øverste serien i landet er unikt. -Tror ikke jeg har sett et større divisjons-hopp.

Les: Ferrari avduker sitt seneste villdyr

Mijcic var med klubben på treningsleir i Tyrkia for ikke så lenge siden og de de så der imponerte Olimpija Ljubljana så mye at de nå har gitt han en kontrakt frem til sommeren.

Slovenerne ble både cup- og seriemester forrige sesong og tok seg til siste runde i kvalifiseringen til Champions League-gruppespillet.

«Det var overraskende at de ville ha meg med på leiren, men jeg fikk vist hvordan jeg er. Det er gøy at de ville hente meg», sier Mujcic til BA.

– Det er både positive og negative sider med dette. Det er kjipt å forlate Lysekloster, som har vært som et andre hjem for meg. Samtidig er dette en stor mulighet for meg og et stort steg for meg. Jeg får også oppleve noe spesielt, fortsetter han.

Midtstopperens kontrakt løper til sommeren. Hans nye klubb er halvveis ut i sesongen og ligger på andreplass, ni poeng bak serieleder Maribor. Seriemesterskap betyr en ny sjanse i Champions League-kvalifiseringen.

«Det blir mange tøffe treninger og mye press på alle i klubben for å klare kvalifisering til enten Champions League eller Europa League. Det blir kult», sier Mujcic.