Silvio og Putin "jazzer" på talerstolen og koser seg skikkelig.

Det som for ikke så lenge siden ble sett på som en slapp regel som ingen trengte å bry seg om har fått tenner. UEFA sende ut en pressemelding tidligere i dag hvor de skriver at AC Milan har forbrutt seg mot reglene for økonomisk fair play (FFP).

Den kinesiske forretningsmannen Li Yonghong som ble styrtrik i kraftmarkedet kjøpte AC Milan av Silvio Berlusconi for rundt 7,9 milliarder kroner i fjor og planene var at klubben skulle vinne tilbake gammel storhet. – Slik gikk det ikke, ihvertfall ikke enda, klubben fikk en 6.plass i Serie A og er langt unna Champions League.

Les: Hva er det med Fellaini og Manchester United?

AC Milan gjør det dårlige enn da de var eid av Italias største klovn, tidligere statsminister og horekunde Silvio Berlusconi.

AC Milan kjøpte spillere i fjor for over 2 milliarder kroner og tok opp et lån på over 3 milliarder kroner i et amerikansk hedge-fond, ikke mye som ligner på en klubb i balanse.

UEFA er redd for at klubben kjører seg økonomisk fast og tildeler en straff som øker sjansen for at det skal skje. Gjennom 6.plassen er de direkte kvalifisert for Europa League, men får ikke delta og mister dermed de inntektene. Den direkte avgjørelsen var utestengelse både fra Champions League og Europa League denne sesongen, men riset bak speilet er der fortsatt og veldig tydelig foran neste sesong også.

Vi får trolig se en rekke salg av spillere denne sommeren, for økte inntekter fra andre kilder blir det ikke.

 

 

Les betalt artikkel: Casino bonus for betting og odds