Utestengt!

Det søramerikanske fotballforbundet, Conmebol har bestemt at den 32 år gamle geita Lionel Messi idømmes en tre måneders karantene fra Argentinas Landslag.

Det skjer etter det Messi kom med beskyldninger om korrupsjon under Copa America-turneringen tidligere i sommer. – I tillegg må Messi måtte betale en bot på 50 000 dollar.

Les: Får endelig sjansen hos Barcelona

Når reaksjonen blir så kraftig fra forbundet sin side, tenker vi at de er så hårsåre trolig fordi de har noe å skjule.

I følge Conmebol på sin hjemmeside på fredag har Messi har syv dager på seg til å anke kjennelsen.

Les: Tuttosport: Nok en Juventus-spiller på vei til Manchester United

I kommunikasjonen oppgir ikke Conmebol spesifikt hvorfor Messi blir straffet, men viser til paragrafer i sine disiplinære regler som forbyr «krenkende, krenkende oppførsel eller uttale av ærekrenkende uttalelser av noe slag». –

Utestengelsen fra landslaget er gyldig fra 3. august, og dermed vil ikke Lionel Messi spille vennskapskamper mot Chile, Tyskland og Mexico.

I Copa America-kampen om tredjeplass mellom Argentina og Chile fikk Lionel Messi rødt kort. Etter kampen som Argentina tapte, nektet han å delta på medaljeseremonien og beskyldte Conmebol for «korrupsjon».

«Det er ingen tvil om at det hele er lagt opp til Brasil. Jeg vil ikke være en del av denne korrupsjonen», sa Messi, ifølge fotballmagasinet goal.com.

Han har siden unnskyldt seg for utfallet mot Conmebol, men det fritar ikke straffskyld.

På forhånd har Messi blitt dømt til en karantene på en spilldag for sitt røde kort i kampen mot Chile samt en bot på $ 1500.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters forventes han å avslutte karantene i Argentinas første kvalifiseringskamp for verdensmesterskapet i 2022.