Det holdt ikke i denne runden. (foto: fulham)

Fulham måtte omveien om kvalifiseringskamp mot Aston Villa for å rykke opp i Premier League. – Det er selvsagt litt vanskelig å konkurrere om oppmerksomheten samme kveld som det spilles Champions League finale, men det som norsk presse kaller milliardkampen endte med seier.

Fullham er nå tilbake i Premier League etter fire strake sesonger og en klubben takker er tidligere Bodø/Glimt, Strømsgodset og Celtic spiller Stefan Johansen.

Det var ikke opplagt at vi nå skulle få en nordmann til i Premier League, kampen var jevn og det var lite som skilte. Betydningen av å spille i Premier League er noe helt annet enn å spille i Eliteserien, London klubben får over 2 milliarder kroner i tv rettigheter, noe du forøvrig betaler for i andre enden.

«Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Vi har brakt klubben tilbake der den hører hjemme. Jeg har hatt tre-fire fantastiske måneder i Fulham. Jeg er kanskje så stolt som jeg aldri har vært før»  sa spissen Alexander Mitrovic til Sky.

Stefan Johansen viste hvor tøff han er og hvor viktig kampen var, rett før pause ble han skadet og fikk store smerter, like vel ble han med innpå i andre omgang og spilte i72 minutter før smertene ble for store.

Det var heller ikke snakk om å gå i garderoben, Stefan ventet til kampen var over og jubelen kunne bryte ut.

Det var Fulham-kaptein Tom Cairney som ble matchvinner i «verdens viktigste finale» etter halvspilt 1.omgang. Den unge kometen Ryan Sessegnon spilte en lekker gjennombruddspasning til Cairney, som iskaldt plasserte ballen i venstre hjørne. 1-0 til «gjestene» fra London.