Roman Abramovitsj

Chelsea har for alvor kastet seg inn i kampen om forsvarer Dayot Upamecano de ønsker å konkurrere ut Manchester United og Liverpool. Sist sesong ble Dayot Upamecano en av RB Leipzig sine viktigste spillere, hans «tjenester» er stadig mer ettertraktet.

Vi kjenner godt til både Liverpool og Manchester United sitt arbeid for å styrke sitt forsvar. Den 22 år gamle franske forsvarsspilleren har trolig spilt seg inn på det franske landslaget i forkant av sommerens EM og, hvis han ønsker fritt valg av Premier League klubb.

Les: Mesut Özil og Arsenal i møte: Ikke for å diskutere statue utenfor Emirates

Det er nesten utelukkende å få til en overgang nå i vinter, RB Leipzig er i hard konkurranse om Bundesliga tittelen mot Bayern München.

Daily Mail skriver at er Chelsea ønsker å signere franskmannen i neste sommers marked.

De blå ser etter en langsiktig erstatning for Thiago Silva. Mens 36-åringen har lagt til sårt tiltrengt ledelse i bakstreken, innser Chelsea at det ikke kommer til å vare for alltid.

Bak brasilianeren som til de grader leverer har London-klubben angivelig bekymringer over Antonio Rudiger, Andreas Christensen og Fikayo Tomori. – Spesielt Rudiger og Tomori som teller på knappene om å forlate Stamford Bridge. Tomori var nær en overgang til West Ham i oktober mens tyske Rudiger også hadde tilbud på bordet.

Les: Ole Gunnar mener Ethan Laird trenger litt mer kjøtt på beina

Men selv om trioen skulle bli, tviler Blues-sjefer på deres evne til å bidra på lang sikt for Chelsea.

Som sådan har Upamecano blitt en ledende kandidat for en ny signering. Midtstopperen er tilgjengelig for 40 millioner pund neste sommer, når frigjøringsklausulen i hans nye kontrakt – signert i fjor – blir aktiv.

Leipzig er klar over at de kunne tjene betydelig mer ved å selge ham i januar, er de opptatt av å beholde ham til slutten av sesongen.

Upamecano har spilt i 14 av Leipzigs 15 Bundesliga-kamper og er en essensiell del av klubbens forsvar og suksess.

RB Leipzig er fortsatt i Champions League og møter Liverpool i 16-delsfinalen neste måned.