To av to forsvinner. (foto: rb leipzig, twitter)

På Valentines Day kom meldingen fra Bayern München: Dayot Upamecano har signert og trer på seg Bayern-drakten etter sesongen. Dette endte en jakt som hadde strukket seg over seks år.

For midstopperen var allerede på radaren til verdens beste klubb i 2015. Det er Upamecanos rådgiver som nå forteller historien til L´Equipe om hvordan han styrte klienten sin unna klørne til Bundesliga-giganten frem til han var klar.

Les: Rio Ferdinand tror ikke på Solskjær når det gjelder Jesse Lingard

16-åringen Upamecano hadde blitt EM-mester for Frankrikes U17-lag og var invitert av RB Salzburg for å «sjekke ut treningsfasilitetene». Da dukket det opp en agent fra fra Bayern som forsøkte å få rådgiveren til Upamecano om å ta turen til München.

-Jeg var overrasket at han dukket opp (agenten fra Bayern), begynner Thierry Martinez til L´Equipe.

Etter en kort diskusjon ble tilbudet om å mellomlande i München avslått. To dager senere ble Upamecano og Martinez enige med Salzburg om en avtale til 2,2 millioner euro.

-Vi var sikre på avgjørelsen vår. Vi så etter et prosjekt med et solid fundament. Hvor mange talenter går ikke til store klubber og ikke spiller? Det er viktig å starte godt i en ny klubb, sier Martinez.

Som også deler historien da United var på døra: Noen flybilletter og en leilighet kunne ha sikret Manchester United Dayot Upamecano

Salzburg viste også karrieremulighetene videre. RB Lepzig var et neste naturlig trappetrinn. Dette skjedde også. Upemacano ble her coachet frem av Ralph Hasenhüttl og Julian Nagelsmann til å bli en av de beste midtstopperne i en alder av 22.

Som nå er klar for Bayern München.

Når vi ser «omveien» Upamecano og Haaland har tatt innom RB Salzburg, er det liten tvil om at nettopp denne avgjørelsen om å takke nei til gigantene i de to første rundene har vært det geniale. And look at them now.

Les: Kan sikre seg mål-mitraljøsen Luis Suarez på free transfer!