Er søkkrik, men hater å bruke et pund ekstra som ikke settes i arbeid. (foto: Ratcliffe)

Når Storbritannias rikeste mann skal ta den lange praten om å drive fotballklubb, setter han seg i stolen hos Bloomberg eller Forbes. For Sir Jim Ratcliffe handler Manchester United først om struktur, folka i organisasjonen og evnen til å kjøpe riktige spillere. Den nye United-bossen tar spesielt et oppgjør med investeringsstrategien i spillere som har slått totalt feil.

– Nettoutgiftene på spillere i Manchester United er på 1,1 milliarder pund, og i Real Madrid er det noe overraskende på 200 millioner pund. Vi har noen virkelig gode spillere i United, noen virkelig gode unge spillere, men la oss si det rett frem: Hvis du ser på troppene til Real Madrid og United, så har Real Madrid sju spillere som er verdsatt til over 100 millioner euro om du ser på Transfermarkt, mens United ikke har noen spillere som verdsettes til over 70 millioner euro eller 80 millioner euro, begynner Ratcliffe til Bloomberg.

LES: Kalvin Phillips får endelig en opptur!

Real Madrid har med dette gitt seg selv mulighet til å investere videre i infrastrukturen.

– Med 900 millioner pund [som Real Madrid har spart netto på overganger sammenlignet med United], så har Real Madrid bygd den beste fotballstadionen i verden, den nye Bernabéu. Den er helt spektakulær. Så her er vi, etter 11 sesonger [etter Ferguson og Gill]: de har en bedre stall, og har klart å [gjenopp]bygge Bernabéu, mens vi har en stadion som – dere så sikkert overskriften her om dagen – er «det tredje høyeste fossefallet i Storbritannia, kommer det fra Ratcliffe.

Nå hører det med til historien at Manchester United har håvet inn penger på sponsoravtaler, supporterartikler og diverse, men når det kommer til de sportslige investeringene har United-ledelsen bommet totalt. Det akter Ratcliffe å endre.

F7: Verdens dyreste keeper ber om plass på benken