Ulrik Fredriksen «rykker» opp til Eliteserien etter U21 landslagsspill

(c) Bilde: FK Haugesund: Ulrik Fredriksen

Det er liten tvil om at fremtiden ligger foran 20 år gamle Ulrik Fredriksen etter han gjorde et personlig opprykk fra Sogndal til eliteserieklubben Haugesund.

Haugesund beskriver sin nyanskaffelse slik på sine sider: Ulrik Frediksen er født i Bergen og spilte for bydelsklubbene Sædalen og Fyllingsdalen i hjembyen før han gjorde Sogndal-spiller av seg for tre år siden.

«Jeg kjenner godt til Haugesund fra tiden jeg spilte hjemme i Bergen og har et veldig godt inntrykk av både klubben og byen. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang og bli kjent med de øvrige spillerne»

Sportslig leder Eirik Opedal beskriver den nye FKH-spilleren som en spiller helt i tråd med klubbens rekrutteringsfilosofi.

«Ulrik er en spiller som har tatt veldig store steg de siste årene og etablert seg i midtforsvaret på det norske U21-landslaget. Han er en robust og duellsterk spiller som spiller med stor ro og som er i en alder hvor det fortsatt er mye rom for utvikling. Slik sett passer han veldig godt inn i vår filosofi om å hente unge, sultne spillere – ikke på bakgrunn av hvor gode de er, men hvor gode de kan bli. Han er også en allsidig spiller, men vi ønsker å dyrke Ulrik som midtstopper og mener at det er der han har det største potensialet.»


Siden debuten som 17-åring, atpåtil mot FK Haugesund på Haugesund Stadion i en kamp hvor FK Haugesunds nye midtstopper både forårsaket straffe og pådro seg rødt kort, har den høyreiste bergenseren spilt tilsammen 79 offisielle kamper for Sogndal IL. Fredriksen står også med 19 aldersbestemte landskamper for Norge og er i dag en etablert spiller på det norske U21-landslaget.

Han spilte også alle tre kampene for Norge i U20-VM i Polen i fjor sommer.