Ull/Kisa er fornøyde, men bytter likevel ut Vegard Skogheim

(c) Bilde: Ull/Kisa: snart ex trener Vegard Skogheim

Klubben er fornøyd, men tydeligvis ikke fornøyde nok til å beholde sin hovedtrener Vegard Skogheim og forlenge avtalen når den går ut etter sesongslutt.

Daglig leder i Ull/Kisa Fotball, Cato Strømberg: «Ull/Kisa Fotball er meget godt fornøyd med jobben Vegard Skogheim har gjort i de snart tre sesongene han har vært her, men etter flere runder i høst har vi landet på at veien videre vil bli med en ny hovedtrener fra vi starter opp i januar i 2019»

Les på F7: Ny norsk strømmetjeneste

Hvem som overtar sier klubben ikke noe om.

– Vegard har vært veldig delaktig i at vi nå har et fundament for å ta ytterligere steg opp mot de beste i norsk fotball. Det fundamentet, og retningen vi nå har som klubb, ligger der når vi nå jobber med hvem som skal bli vår neste hovedtrener. Vi opplever at Ull/Kisa Fotball er blitt en veldig attraktiv klubb for både spillere og trenere, forteller Strømberg.

Etter halvannet år utenfor treneryrket, ble Vegard Skogheim Jonas Olssons erstatter i Ull/Kisa etter 2015-sesongen. I 2016 ledet han laget til sikker plass i OBOS-ligaen, mens 2017 endte med kvalifisering. Skogheim selv respekterer avgjørelsen, men hadde håpet å fortsette videre på Jessheim.

Les på Popidol: Nike bringer Just Do It til helt nye høyder!

– Klubben ønsker et nytt fjes fra neste år, og den avgjørelsen respekterer jeg. Jeg har jobbet som trener i så mange år at jeg vet hvordan disse mekanismene fungerer. Samtidig hadde jeg håpet på et annet utfall av saken, sier han.

Partene skilles som venner, og Vegard kommer til å trene laget ut gjeldende kontraktstid, som altså er ut denne sesongen.

Les: Christian Benteke skadet ut året, men åpner det opp for Sørloth?

– Både klubben og laget har hatt god progresjon siden vi berget plassen i 2016. For de gjenstående kampene er vi i posisjon til å få en ny kvalifisering, og jeg vil gjøre alt i min makt for at vi skal klare det, sier Skogheim.