Spredningen av coronavirus forårsaker store forstyrrelser av sportsbegivenheter over hele Europa. – En rekke La Liga, Bundesliga, Serie A og Ligue 1 kamper spilles uten publikum. – Kamper avlyses og utsettes, spesielt i Italia er det store restriksjoner og det kan til og med tenkes at ikke Serie A blir ferdigspilt.

Til og med Champions League og Europa League-kampene blir påvirket, uten supportere som har lov til å se på stadioner de neste to ukene. – Det er de som hevdet at UEFA kan velge å avlyse resten av Champions League etter at 16 dels finalene er ferdig neste onsdag.

Skulle det skje, kombinert med at Serie A har blitt suspendert og andre ligaer kan følge etter, vil det få en alvorlig effekt på Euro 2020.

Les: Frykter ikke virus, nå kommer 300 000 tilskuere

UEFA vurderer etter sigende å utsette sommermesterskapet til 2021.

De er blitt bedt om å gjøre det av ‘flere europeiske forbund’ som ønsker at deres innenlandske serier kan spilles ferdig utover sommeren utover sommeren.

Euro 2020 kan bli utsatt til neste år
«Flere europeiske forbund ber UEFA om å utsette EURO 2020 til 2021, for å fullføre sine respektive mesterskap,» twitret journalisten Adriano Del Monte.

«Ideen blir vurdert av UEFA.»

Å utsette Euro 2020 ville være et enestående skritt, men det er et som kan bli mer og mer sannsynlig etter hvert som månedene går.

UEFA sin offisielle holdning er at de er «sikre på at turneringen vil gå som vanlig og har ingen planer om å endre noe på dette stadiet»

Euro 2020 kan skrapes for å tillate innenlandske ligaer å fullføre
Det er ifølge The Sun, som også rapporterer at det er nedsatt en task-force, med medlemmer som diskuterer logistikken for å flytte kamper til mindre berørte områder i sommer.

Slik det ser ut, blir Euro 2020 spilt over 12 land – med Italia som et av dem.

Men ettersom landet foreløpig er i karantene, er det et av landene som kan falle utenfor uansett.

Vi vil ikke vite med sikkerhet hva som vil skje med Euro 2020 før vi her en offisiell uttalelse fra UEFA, den regner The Sun med skal komme i løpet av en ukes tid.