UEFA sitt valg av Baku faller ikke i god jord hos Arsenal

Baku Olympic Stadium

Baku er hovedstaden i Aserbajdsjan, som har en god del utfordringer med hensyn til menneskerettigheter og sikkerhet. – Landet har ikke helt fått sving på demokratiet etter Sovjetunionens fall 30. august 1991. 

Kritikken har haglet mot UEFA etter de valgte Baku som by for årets Europa League finale, av flere grunner, hvor sikkerhet, kostnaden på flybilletter og konflikten med Aserbajdsjan er de viktigste.

Som alle Arsenal supportere er klar over, et av klubbens viktigste angrepsvåpen Henrikh Mkhitaryan er fra Armenia, Arsenal krever garanti for hans sikkerhet. – Sist Arsenal spilte i Aserbajdsjan valgte de å ikke ta med seg Mkhitaryan på grunn av hans personlige sikkerhet.

Les: Barcelona ser ut til å få 50 millioner euro for Ivan Rakitic

For de som lurer på hva konflikten mellom de to landene går ut på så er det som så ofte ellers land/verdier. Begge gjør hevd på Nagorno-Karabakh-regionen, og spenningen er høy. – Det er ikke diplomatiske forbindelser mellom de to landene og vi kan garantere det ikke trykkes opp brosjyrer med «det er godt å være armener i Aserbajdsjan» denne sommeren.

Les: Selvsagt er en panda med når 1000 dager til OL i Beijing skal markeres

«Sikkerheten til våre spillere er av høyeste prioritet. Vi ønsker garantier fra UEFA om at det er trygt for Mkhitaryan å reise til Baku for Europa League-finalen» sier Arsenal i en pressemelding.

Kan være en ide for alle spillere å følge keeper Petr Čech eksempel og spille med hjelm.

Petr Čech har vært en av verdens beste keepere i en årrekke

Kritikken stopper mot UEFA stopper ikke med det, Arsenal er ikke fornøyde med at de bare har fått 6000 billetter til finaleoppgjøret mot Chelsea den 29 mai i Baku. – Billetter til viktige kamper er noe alle, til enhver tid, har ønsket flere av.