UEFA bekrefter: Vil ikke gi Liverpool Premier League pokalen

Curtis Jones får drahjelp fra Nike fremover. Just did it! (foto: liverpool, twitter)

UEFA-president Aleksander Ceferin er krystallklar i sine uttalelser etter at Europas styringsorgan for fotball møttes i går kveld for å diskutere coronakrisen.

Lag som for tiden leder sitt mesterskap slik som Liverpool i Premier League, vil ikke bli utnevnt til mester hvis sesongen blir avlyst.

Les: Tottenham hvisker om Pochettinos ufattelige suksess

Tirsdag møttes Europas styringsorgan for fotball for å bestemme hva de skal gjøre med resten av sesongen og sommerens EM mesterskap, midt i den nåværende Covid-19-pandemien.

Euro 2020 blir utsatt til sommeren 2021. UEFA også bestemte at klubbsesongen må være ferdig innen 30. juni. Det betyr at ligaer kan avlyses hvis de ikke kan være ferdige innen den tid.

Ceferin har imidlertid vurdert ideen om at ligaledere vil få tittelen som «falske nyheter.» «Jeg har sett og hørt noen falske nyheter om at Uefa vil råde ligaer til å fullføre mesterskapet nå og bestemme at vinnerne er de som er nummer én nå,» sa UEFA-sjefen.

«Jeg kan si at det ikke stemmer. Målet vårt er å fullføre ligaene, og vi anbefalte ikke noe lignende til noen forening eller noen liga.»

Selv om det åpenbart ville være ideelt å avslutte sesongen og la Liverpool få de seks siste poengene de trenger for å vinne sin første tittel på 30 år, vil det sannsynligvis bli sett på som urettferdig å bare gi dem tittelen.

Å overlate Jurgen Klopps lag til ligaen vil også antyde at resten av stillingene for tiden i ligaen må stå, noe som betyr at sider ikke får sjansen til å komme seg ut av nedrykkssonen, eller til europa.

Liverpool leder Premier League med 25 poeng, selv om mesterne Manchester City har et spill mindre spilt, men andre steder i Europa er ting på toppen av tabellen mindre opplaget

I Spania leder Barcelona rivaler Real Madrid med bare to poeng i La Liga og den spanske føderasjonssjefen Luis Rubiales benektet også at Barca ville få tittelen, og sa: «Sesongen 19-20 må avsluttes med de samme reglene og ikke endring, selv om situasjonen er eksepsjonell.

«Jeg kan ikke garantere at konkurransen vil avsluttes, som andre har risikert å si, før 30. juni. Det er urettferdig at konkurransen ender med klassifiseringen slik den er nå.»