U21-landslagskeeper trekker seg fordi han er lei

(c) Haugesund FK: Pretty in Pink Per Kristian Bråtveit

Til daglig spiller Per Kristian Bråtveit for Haugesund og han er en del av Norges U21-landslag. – Bråtveit var en del av troppen på tirsdagens EM-kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan, men han ble ikke med laget til Baku.

«Jeg er lei»
Per Kristian Bråtveit ønsker ikke lenger å være tilgjengelig for landslaget og begrunner det med lite spilletid. Landslagssamlinger tar mye tid og det er naturlig nok mye reising, da blir det ekstra kjipt å ikke få spilt.

Les: Fjernet barndomsvenninne og tidligere landslagsvenninne

Norges Fotballforbund har kun gått ut med at FKH-keeperen har meldt forfall. Selv bekrefter Bråtveit til Haugesunds Avis at han har gjort sitt som U21-spiller. Han har måttet se Odds sisteskanse Sondre Rossbach være det foretrukne valget for Norge mellom stengene.

«Det er enkelt og greit. Jeg er lei av å være nummer to når jeg føler at jeg har prestert bra nok til å spille» sier Bråtveit til avisen. – 22-åringen forteller at han har vurdert situasjonen lenge. Totalt står han med ni U21-landskamper.

Les på F7: Over fem millioner reisende i august

«Jeg har vært usikker på et par samlinger. Og nå når det flyter godt her hjemme, så jeg ingen grunn til å reise på samling bare for å sitte på benken. Det suger energi, og jeg føler at jeg kommer tilbake som en litt dårligere keeper enn da jeg reiste», sier Bråtveit.

Keeperen legger til at han ikke tror avgjørelsen vil ødelegge hans sjanser for en framtidig karriere på A-landslaget, men han føler seg ferdig som U21-landslagsspiller.