U21-landslaget fikk avlyst kampen mot Hviterussland i kveld. Foto: NFF_Info

Tirsdagens EM-kvalifiseringskamp i fotball mellom Norges og Hviterusslands U21-lag i Drammen må utsettes på grunn av koronasmitte hos bortelaget.

Det bekrefter Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Bakgrunnen for utsettelsen er at en hviterussisk spiller har testet positivt på korona.

EM-kvalifiseringskampen skulle etter planen vært spilt på Marienlyst stadion i Drammen tirsdag kveld.

– Det hviterussiske laget ble i henhold til protokoll testet ved ankomst Norge. En spiller har testet positivt på korona, og NFF har i samråd med smittevernoverlegen i Drammen kommune utsatt kampen, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn til Sporten.com

Han opplyser videre at det hviterussiske laget umiddelbart ble satt i karantene, og NFF er i dialog med smittevernoverlegen i Drammen kommune og Folkehelseinstituttet med hensyn til smittevern, smittesporing og raskest mulig sikker uttransportering av laget.

LES: Spiss-legenden fikk trenerjobbe i Brann

– Vi har forsøkt å kartlegge hvilke spillere som er nærkontakter av den smittede spilleren. Laget har vært samlet i flere dager i forbindelse med landskamp mot Kypros hjemme i Hviterussland sist helg og på reise til Norge. Derfor er hele laget satt i smittekarantene som følge av den positive koronaprøven, og de kan ikke møte et annet lag i kamp, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

LES: Haaland koble til gigantklubben

Det er ikke første gang at en internasjonal kamp på norsk jord blir utsatt på kort varsel som følge av virussmitte. Nylig måtte mesterligakampen mellom Vipers og ungarske FTC Hungaria utsettes som følge av at flere ungarske spillere testet positivt etter ankomst til Norge. Norge og Hviterussland har begge små sjanser for å spille seg fram til EM-sluttspillet. Det er ikke kjent når tirsdagens oppsatte kamp kan bli spilt.